MSZP: “maffiakormányzás van és rablógazdálkodás zajlik”

Az MSZP szerint ma Magyarországon “maffiakormányzás van és rablógazdálkodás zajlik”, a kormány a gazdaság utolsó tartalékait is “le akarja rabolni” – közölte Józsa István frakcióvezető-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 

A politikus – Orbán Viktor kormányfőnek arra a hasonlatára utalva, miszerint a gazdaságnak mint egy darázsnak szárnyalnia kell – azt mondta: ez a darázs nem repül, csak szúr, ami fáj mindenkinek. Szerinte ahhoz, hogy a magyar gazdaság újra szárnyalni tudjon, előbb az Orbán-kormánynak kell “repülnie”.  Józsa István azt mondta: az MSZP szerint “ma a legnagyobb kockázatot a magyar gazdaságra továbbra is az Orbán-Matolcsy kettős jelenti”.

A párt úgy látja, a magyar gazdaság elsősorban belső okok miatt van zuhanórepülésben, olyan elemek húzzák vissza, mint az egykulcsos személyi jövedelemadó, a 27 százalékos forgalmi adó, a különadók, a befagyasztott banki hitelezés, a pénzforgalom teljes amortizációja.

Józsa István azt mondta, ennek a gazdaságpolitikának a következménye a növekvő munkanélküliség. Hozzátette: minden kormányzati propagandával ellentétben a versenyszférában 30 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, és ezt nem tudta kompenzálni más munkaprogram sem. Összességében 16 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt – tette hozzá.

A frakcióvezető-helyettes konkrét versenyképességi kockázati elemnek nevezte a 2013. július 1-jével bevezetendő útdíjat, és azt mondta, pénteken levélben fordul a kormányfőhöz kérdéseivel. A kérdései között szerepel, hogy miként kívánja a kormányfő kompenzálni a fuvarozók megemelkedő költségeit és mikor mutatja be a kompenzációra vonatkozó javaslatát. Arra is választ vár, hogyan hat a tarifaváltozás a jövő évi fuvarozási szerződések megkötésére, melyek a fokozottan érintett ágazatok és miként befolyásolja a díjváltozás a fogyasztói árakat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.