London 2012 – Vasárnap kapja meg az olimpiai bronzérmét Hatos Gábor

Megérkezett Magyarországra Hatos Gábor birkózó londoni olimpiai bronzérme, amelyet vasárnap, Győrben vehet majd át a sportoló.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint pénteken jött meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB) a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájának harmadik helyéért járó medál, melyet a doppingvétségen ért üzbég Szoszlan Tyigijev szolgáltatott vissza korábban a NOB-nak.

Az érmet Borkai Zsolt MOB-elnök adja át Hatosnak vasárnap 11.00 órakor, a győri Polgármesteri Hivatal épületében.

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) novemberben ítélte Hatos Gábornak a bronzot, miután a NOB kizárta Tyigijevet, aki a kategória helyosztóján legyőzte Hatost. Az üzbég sportolóról szeptemberben derült ki, hogy a Londonban adott mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az ellenőrök, s ő nem kérte a B próba elvégzését.

A 28 éves Hatos a magyar olimpiai csapat 18. londoni érmét szerezte, s egyben a harmadik birkózó, aki dobogós helyen zárta a játékokat. Londonban a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg) második, Módos Péter (55 kg) harmadik lett. A brit fővárosban eredetileg nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet gyűjtöttek a magyar versenyzők, Hatosé a hatodik bronz.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.