Készüljünk fel megfelelően és biztonságosan a téli időszakra!

A Budaörsi Rendőrkapitányság az mellett, hogy felhívja figyelmünket arra, hogy fokozottan vigyázzunk értékeinkre az ünnepek alatt, maguk is felkészültek a téli időjárásra. Ezzel párhuzamosan szeretnék felhívni mindenki figyelmét azokra az óvintézkedésekre, melyeket fontos betartani  a hideg, jeges utak következtében történő súlyos balesetek megelőzésének érdekében. 

 

A szolgálati gépjárműveket is felkészítették a téli időszakra, megtették a megfelelő előkészületeket.

Téli-gumiabroncsokkal, megfelelő szélvédő mosófolyadékkal, fagyállóval használják a szolgálatban lévő járműveket.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya minden autós figyelmét szeretné felhívni a biztonságos közlekedés érdekében a következőkre: Minden alkalommal elengedhetetlen, hogy ellenőrizzük az akkumlátor, gumiabroncsok állapotát, illetve fontos a világítás és a fékrendszer ellenőrzése. Ami talán a legfontosabb, hogy mindig az évszaknak megfelelő, jó állapotú gumiabronccsal közlekedjünk, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a téli időszakban megváltoznak az útviszonyok, melyekhez nekünk is fontos alkalmazkodnunk. A megfelelő gumiabroncsok használatán túl, mindent tegyünk meg a tökéletes láthatóság elérése érdekében. Ennek megfelelően ellenőrizzük, jól működik-e az ablaktörlő, illetve amennyiben szükséges fontos a megfelelő ablakmosó, jégoldó spray, jégkaparó, fagyálló használata is. Továbbá mindig ügyeljünk a tiszta lámpabúrára, valamint figyeljünk a megfelelő sebesség megválasztására, mely a balesetmentes közlekedés egyik alappillére.

 

Mindezek mellett a Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra is, hogy látogassuk rokonainkat főleg, ha egyedülálló, idős emberekről van szó. Segítsük, ellenőrizzük, hogy adott esetben például van-e elég tüzelő anyagunk, illetve arra kérnek mindenkit, hogy az utcán tartózkodó hajléktalanokról se feledkezzenek meg. Mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben bárkinek veszélyeztetett személyről van tudomása, hívja a kapitányság 06-23-505-400-as telefonszámát,

vagy az ingyenes 112-es, 107-es hívószámok egyikét!

 

 

Ne csak értékeinkre, hanem figyeljünk egymásra is a biztonságos közlekedés érdekében!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.