Bővülnek a Budapest-bérlettel igénybe vehető vasúti szolgáltatások

Az immár életbe lépett új vasúti menetrend a budapesti és az elővárosi közlekedésben is hozott bővülést. A MÁV-START Zrt. által működtetett, Budapest, Nyugati pályaudvar – Lajosmizse között közlekedő vonatok ütemesebb és sűrűbb menetrend szerint közlekednek. Ez előnyt jelent Budapesten belül a Nyugati pályaudvar – Zugló – Kőbánya – Kispest – Pestszentimre útvonalon utazó fővárosi utasok számára, az eddiginél bővebb kötöttpályás kínálatot biztosítva.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megrendelése alapján a MÁV-Start által megvalósított fejlesztés a Gyálról, Felsőpakonyról, Ócsáról, Inárcsról, Kakucsról, Dabasról, Hernádról, Örkényből, Táborfalváról, Felsőlajosról és Lajosmizséről ingázók számára is sűrűbb, kiszámíthatóbb menetrendet jelent. Az érintett vasúti járatok a Budapesten belüli szakaszon a Budapest-bérlettel is igénybe vehetőek, így bővül a Budapest-bérlettel igénybe vehető szolgáltatási kínálat az ingázók számára is.

A Budapest – Lajosmizse vonatok ezentúl egész nap óránkénti alapütem szerint közlekednek, és a reggeli csúcsidőben ezen felüli többletjáratok is közlekednek. Ezen kívül egyes napszakokban a vonatok menetideje is csökkent, gyorsítva az utazást.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kiemelten fontosnak tartja a fővárosi és az elővárosi közlekedési szolgáltatások utasközpontú integrációját és ennek további fejlesztését. Beleértve ebbe a menetrendek összehangolását, a helyközi ellátási felelőssel együtt az egységes elővárosi tarifarendszer kialakítását, az utastájékoztatás fokozatos egységesítését és a forgalmi zavarelhárítási tevékenységben a koordináció javítását. A BKK eddig is és a jövőben is ezen, utasközpontú szempontok szerint végzi fejlesztő munkáját, ellátási felelősi és szolgáltatói partnereivel együttműködve.

A BKK vonalhálózata jelenleg is több ponton, menetrendileg is csatlakozik a budapesti és környéki vasúti járatokhoz, például Budaörsön, Törökbálinton, Solymáron, Óbudán, Budatétényben, Ferihegynél, Rákoshegyen és Rákoskerten. Az egységes menetrendet és egységes kínálatot tovább szeretnék erősíteni, a BKV Zrt.-n kívül a MÁV-START-tal, a Volánbusszal és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködve.

(ÖS)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.