Megújulhat a budapesti 2-es villamos pályája és járműparkja

Megújulhat a budapesti 2-es villamos pályája és járműparkja, miután a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az előkészületekre 250 millió forintot költ, a beruházás szorosan kapcsolódik a Kossuth tér átépítéséhez.

 

A központ kiemelte: a beruházás során meghosszabbítják és akadálymentesítik a megállóhelyek és végállomások peronját, hogy az új, alacsonypadlós, 32-36 méter hosszú villamosokat fogadni tudják. A Közvágóhídnál és a Jászai térnél a vágányokat is átépítik. A Balassi Bálint utcában felújítják a pályát és átépítik a Lánchíd alatti aluljárót.
 

Felmérik a Széchenyi rakparti viadukt műszaki állapotát, és szükség szerint felújítják, hogy elbírja a nehezebb szerelvényeket. Az Erzsébet és a Szabadság híd között felújítják és átépítik a pályát, hogy a 15-ös és 115-ös buszok is használni tudják azt. A Haller utcai megállónál új vágánykapcsolatot építenek ki a 24-es villamos pályájával, így az 51-es vonalat is be tudják kapcsolni a rendszerbe.
 

A BKK közölte továbbá, hogy ha az infrastruktúra-fejlesztési projekt előkészítése jó ütemben halad, akkor összekötik a fejlesztést a 2-es vonal járműveinek cseréjével.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.