Immár fehér a kisebbség Londonban

Immár kevesebb a fehér ember Londonban, mint színes bőrű – egyebek közt ezzel az adattal szolgál a The Daily Telegraph című lap a tavalyi népszámlálás legfrissebb kiértékelése alapján.

 

A keresztények száma 4 millióval csökkent a szigetországban az utóbbi évtizedben, és ha az ütem folytatódik, négy éven belül a keresztény hívők a teljes népesség felét sem teszik ki.

A házas emberek száma szintén apadt, 200 ezerrel vannak kevesebben, mint tíz éve, arányuk 50-ről 45 százalékra mérséklődött. Blackpool a brit válásfőváros, ott 13,1 százalékos az elváltak hányada, míg az országos ráta 9 százalékon áll. A tengerparti városba sokan azért költöznek, hogy helyrehozzák megromlott házasságukat, ám ez keveseknek sikerül. Blackpool ráadásul a legboldogtalanabb városa is Nagy-Britanniának – egy másik, úgynevezett boldogságfelmérés alapján.

A felnőtt lakosok negyede egyedülálló Angliában és Walesben. A két országrész lakosainak száma 56,1 millió, 7 százalékkal több, mint 2001-ben volt. Az emelkedés több mint fele a bevándorlóknak köszönhető. Emiatt csaknem 3 millióan élnek olyan háztartásban, amelyben egyetlen felnőttnek sem az angol az anyanyelve.

Rushmoor városa is különleges: ott élnek a legmagasabb arányban buddhisták, 3,3 százalékos a hányaduk. Az ok azonban egyszerű: ez a hagyományos gurkafellegvár. A nepáli bevándorlók első számú célállomása, és így nem csoda, hogy az iskolás gyerekek 7 százaléka nepáli anyanyelvű.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.