Megszólaltak az ausztrál rádiósok: “soha nem gondoltuk volna…”

Könnyek között kért elnézést hétfőn az a két ausztrál rádiós lemezlovas, aki a brit uralkodónak és fiának kiadva magát bizalmas orvosi információhoz jutott Vilmos herceg várandós feleségének állapotáról a hercegnőt kezelő londoni kórház megtévesztett személyzetétől.

 

Michael Christian és Mel Greig a múlt héten hívta fel a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni magánkórházat, ahol Katalin cambridge-i hercegnőt heveny terhességi rosszullétei miatt kezelték három napig.

A hívást fogadó ápolónőt a hétvégén holtan találták londoni lakásában. Bár az ügyet vizsgáló brit hatóságok részéről hétfő estig nem hangzott el az öngyilkosság szó, a brit sajtó tényként kezeli, hogy a 46 esztendős, kétgyermekes Jacintha Saldanha önkezével vetett véget életének a megtévesztő hívás után.

A Sydneyben sugárzó 2Day FM zenerádió két munkatársa – aki a világszerte hatalmas felháborodást keltő, tragédiába torkollt incidens után napokig gyakorlatilag bujkált – hétfőn szólalt meg először. Az ausztrál Channel 7, illetve Channel 9 kereskedelmi televízióknak adott interjúkban Mel Greig – aki II. Erzsébet királynőnek adta ki magát a múlt heti telefonhívás során – zokogva mondta el, hogy az egészet csak “buta tréfának” szánták, és egy pillanatig sem gondolták, hogy egyáltalán bárki szóba áll velük a kórházban, nem beszélve arról, hogy továbbítják a hívást a hercegnőt kezelő osztályra.

Michael Christian – aki Károly trónörökös szerepét próbálta eljátszani a telefonban – ehhez hozzátette: senki nem számíthatott arra, hogy a hívásnak ez lesz a következménye. A lemezlovas – szintén könnyek között – kijelentette, hogy a történtek után “porrá zúzva” érzi magát. “Meg vagyok döbbenve, megszakad a szívem” – fogalmazott.

Christian kijelentette, hogy nem volt semmiféle ártó szándékuk, és rettenetesen sajnálják, hogy az ügy ilyen tragikus fordulatot vett, különös tekintettel arra, hogy ebben nekik is szerepük lehetett.

A telefonhívásra válaszoló ápolónő, Jacintha Saldanha – abban a hiedelemben, hogy valóban a brit uralkodóval és fiával beszélt – jóhiszeműen továbbkapcsolta hívást a hercegnőt kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak.

Az ápolónő, aki négy éve dolgozott a londoni kórházban, a brit sajtó nem hivatalos értesülései szerint felakasztotta magát.

A Scotland Yard a hétvégén Londonban közölte, hogy felvette a kapcsolatot az ausztrál bűnüldöző hatóságokkal az ügyben, bár a brit sajtónak nyilatkozó jogi szakértők szerint nem valószínű, hogy Mel Greig és Michael Christian ellen büntetőeljárás indulna.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.