Egyszerre mindkét kezével tud írni egy kínai nő

Mindkét kezével egyszerre tud írni egy észak-kínai nő, kivételes tehetségére a középiskolában figyeltek fel először.

 

Csen Sze-jüan sokáig nem is tudta, hogy ritka képesség birtokában van. A két kézzel egy időben írás tudományát nem is sok gyakorlással sajátította el, hanem a szükség segítette tehetségének felfedezéséhez.

A kínai gyerekekre közismerten nagy nyomás nehezedik az iskolában, és rengeteg a házi feladatuk. A kínai írásjegyek, karakterek gyakorlását, sokszori leírását a nebulók gyakran például négy-öt, sorba ragasztott ceruza egyidejű mozgatásával oldják meg.

Csen azonban rájött arra, hogy ennél bonyolultabb feladatok gyors megoldására is képes technikai segítség nélkül oly módon, hogy mindkét kezével egyszerre ír.

Mint elmondta, őt is a házi feladatok mielőbbi befejezése késztette a próbára. Csak akkor jött rá, hogy e képesség kivételes ajándék, amikor osztálytársai hiába próbálták utánozni.

A Hantan városba való, immár 23 éves nő főiskolát végzett angol szakon, és mint kiderült, továbbra sem gond számára akár úgy is írni mindkét kezével egy időben, hogy a jobbal kínaiul, a ballal angolul veti papírra a szavakat. Arra, hogy e különleges képességre volt-e már valóban szüksége az életben, nem tér ki a róla szóló kínai hírügynökségi jelenség.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.