Befejeződtek az útfelújítási munkák a Kamaraerdei úton

Befejeződtek Budapesten az őszi útfelújítási munkák, köztük a szomszédos Kamaraerdei úton. A Fővárosi Önkormányzat által biztosított forrásból, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában öt helyszínen több mint 3 kilométernyi útszakasz felújítása készült el.

 

A XXII. kerületben a Kamaraerdei út Dózsa György út – XI. kerület határa közötti 781 méteres szakasza kapott új burkolatot. Lemarták a rossz állapotú felső réteget, majd az utat két új aszfaltréteggel és helyenként süllyesztett, máshol kiemelt szegélyekkel erősítették meg. Ahol az úttest műszaki állapota megkívánta, az útpálya teljes szerkezetét is kicserélték. Ugyanakkor a felújítás nem csak a burkolat helyreállítására, hanem a vízelvezetést biztosító árokrendszer helyreállítására, és az út időközben elvadult, illegális hulladékkal szennyezett környezetének rendbetételére is kiterjedt. Műszaki okok miatt hét – részben élő, részben már kiszáradt – fát ki kellett vágni, de helyettük 16 facsemetét ültettek az út mentén.

A buszmegállók térségében erősített aszfaltszerkezettel látták el az útburkolatot és átépítették az utasok által használt peronokat, a Kamaraerdei úti buszmegállóban pedig közvilágítás létesült. A Dózsa György úti csomópontban megépült a buszmegálló hiányzó, ellenkező irányú párja, ugyanakkor a felújítást követően módosult a csomópont forgalmi rendje: ezentúl elsőbbséget élvez a Kamaraerdei útról a 7. sz. főút felé balra kanyarodó, illetve a 7. sz. főút felől a Kamaraerdei útra kanyarodó forgalom.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.