Az olasz fiatalok boldogtalanok és külföldön akarnak élni

A 11 és 31 év közötti korban levő olasz fiatalok boldogtalanok és külföldre akarnak vándorolni – közölte a vasárnapi olasz sajtó az 1981-2001 között született fiatalokról készült nemzetközi felmérés Olaszországra vonatkozó adatait ismertetve.

 

A világ 24 országában 15 ezer fiatalt kérdezett ki a Viacom International Media Networks amerikai médiacég. Az olasz 11-31 éveseket érintő vizsgálat eredményeit a Corriere della Sera napilap közölte.
 

Az 1981-2001 között született generáció tagjairól van szó, azaz az egész világon 2,4 milliárd fiatalról, vagyis a teljes népesség 34,3 százalékáról. Létszámuk meghaladja a II. világháborút követő demográfiai robbanás idején született fiatalokét, akik eddig a legnépesebb generációt képviselték.
A felmérés szerint a mai 11-31 évesek iskolázottabbak, tudatosabbak, határozottabbak, mint elődeik, többre vágynak, jártasabbak a technológiában és erős bennük az együttműködési készség.
 

Az ehhez a korcsoporthoz tartozó olasz fiatalok száma 12 millió, ami az olasz lakosság 20 százalékával egyenlő. Világképüket a Corriere della Sera “aggasztónak” nevezte. Az olasz fiatalok ugyanis boldogtalanoknak mondták magukat, náluk csak a japán, a szingapúri és az egyiptomi kortársaik pesszimistábbak. Még a gazdasági válságtól jobban sújtott spanyol és görög fiatalok is boldogabbnak érzik magukat az olaszoknál.
 

Az olasz fiatalok 70 százaléka büszke arra, hogy olasznak született, miközben a nemzeti büszkeség világátlaga 83 százalék. Hatvan százalékuk gondolja úgy, hogy jobb lenne külföldön élni, míg nemzetközi méretekben az ezt vallók átlaga 34 százalékos.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.