Az MSZP az emberekkel, szakmai szervezetekkel konzultálva írta új programjait

A Magyar Szocialista Párt már eleve az emberekkel, szakmai és civil szervezetekkel folytatott egyeztetés után alkotta meg új programjait – mondta Mesterházy Attila pártelnök, parlamenti frakcióvezető szombaton Szolnokon.

 

A párt nem akarja elkövetni Orbán Viktor hibáját, a miniszterelnök ugyanis azt gondolja, hogy a kétharmados parlamenti többség birtokában mindent megtehetnek – fűzte hozzá azon a kampányrendezvényen, amelyet a szocialisták egy december 9-i helyi időközi önkormányzati képviselő-választásra készülve tartottak.
A kétharmad erős felhatalmazás, de minden ennek birtokában sem tehető meg következmények nélkül – fűzte hozzá..
“Minden politikus (…) aki hazugságra, megfélemlítésre építi a politikáját, el fog bukni (…) mert a magyar emberek a történelem során számtalan alkalommal bebizonyították már, hogy az ilyen típusú politikát lerázzák a nyakukból” – fogalmazott az ellenzéki politikus.
Mesterházy Attila a művelődési ház nagytermét megtöltő hallgatóságnak szólt arról az általa tapasztalt jelenségről is, hogy nagyon sok esetben félnek az emberek, nem mernek véleményt mondani, nyíltan vitatkozni, nehogy ebből valamilyen problémájuk legyen.
“Milyen hatalom az a 21. században, amelyik demokratikusnak (…) vallja magát, és amelyiktől félni kell?” – tette fel a kérdést.
“Mi, szocialisták biztosan sok hibát elkövettünk kormányzásunk idején (…) de egy biztos: szocialista kormánytól soha senkinek nem kellett félnie” – mondta a pártelnök.
Beszédét azzal zárta: biztos abban, hogy a Fidesz legyőzhető, ehhez azonban széles körű összefogás, valóban mindenkinek a szavazata szükséges.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.