Versenyképesebb lesz az ország 2014 elejére

A kormány reményei szerint 2014 elejére az ország takarosabb, tisztább és erősebb lesz a szónak abban az értelmében, hogy jobban ellen tud állni “a világ viharainak”, és egy európai gazdasági növekedés beindulása esetén versenyképesebben várja majd a kihívásokat – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Szolnokon.

 

 

A politikus a december 9-ei helyi időközi önkormányzati képviselő-választás alkalmából tartott lakossági fórumon úgy fogalmazott: az elmúlt, változásokkal teli két év egy sok gonddal és “rumlival” járó, ám elkerülhetetlen lakásfelújításhoz hasonlítható, de “ha jó mesteremberekkel végeztetjük, akkor szebb lesz az otthonunk, mint előtte volt”.
A politikus közölte, hogy 2006-ban Magyarország költségvetési hiány tekintetében világrekordernek számított, 2007-ben pedig itt volt az Európai Unió országai közül a legmagasabb ez a mutatószám.
“Mára viszont eljutottunk oda, hogy az EU azon kevés tagállamai közé tartozunk, ahol 3 százalék alatti a költségvetési hiány, és ezt kénytelenek elismerni a vitapartnereink is” – mondta. Navracsics Tibor az elmúlt két és fél év eredményei közül kiemelte: a közfoglalkoztatásban sikerült elérni, hogy jelenleg 71 ezerrel többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt.
Szólt arról is, hogy a Gyurcsány- és Bajnai-kormány a lakosságot terhelő pénzügyi intézkedéseivel szemben az Orbán-kabinet bankadót vetett ki, valamint a multikat és a nagyvállalatokat adóztatta meg.
 

Azóta például a pénzügyi világban nagy felháborodást kiváltó bankadót több uniós ország bevezette, és “egyre többen nézegetik a magyar gazdasági modellt, többször hívnak minket konferenciákra, és nézegetik, mi a titka annak, hogy  Magyarország ebben a gazdasági válságban egy ilyen stabilizációs programot végre tudott hajtani” – jegyezte meg.
 

A sok változás közben persze “rendetlenség van (…) sietnünk kell, követünk el hibákat, (…) de amikor ezeket látják, egy valamit ne felejtsenek el: mi pontosan tudjuk, hogy ez a kétharmados mandátum (…) nem arra szól, hogy saját kedvteléseinket kiéljük, hanem arra, hogy az egész nemzetet emeljük fel és erősítsük meg” – hangsúlyozta Navracsics Tibor.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.