Angol nyelvű verseny középiskolásoknak

Légy Országh-os bajnok! címmel hirdet angol nyelvű szótárversenyt az Akadémiai Kiadó az Angoltanárok Nemzetközi Egyesületével (IATEFL-H) együttműködve középiskolás diákok és tanáraik számára.

 

Mint a kiadó csütörtöki közleménye kiemeli, a versennyel a magyarországi szótárkészítés kiemelkedő alakjának, Országh László (1907-1984) nyelvésznek, irodalomtörténésznek, egyetemi tanárnak kívánnak emléket állítani.

A kiadó és az egyesület célja, hogy “játékos és izgalmas formában mutassák be a megfelelő kétnyelvű szótárak használatának előnyeit, felhívják a figyelmet a bennük rejlő sokszínű tanulási-tanítási lehetőségekre”.

A megméretésre a szervezők maximum 3 fős, középiskolai diákokból álló csapatok jelentkezését várják, akik tanáraik segítségével regisztrálhatnak a http://www.akadémiaikiadó.hu/versenyregisztracio weboldalon.

A kétfordulós versenyben részt vevő csapatok izgalmas feladatokban mérhetik össze tudásukat. Az első fordulóban minden csapat videós formában megszülető szóláncát töltheti fel a verseny weboldalára, a másodikban pedig egy 60 perces online tesztet töltenek ki. A diákok dolgát megkönnyítendő a résztvevők a verseny idejére hozzáférést kapnak a szótárak online változatához.

A verseny szakmai felügyeletét, illetve lebonyolítását az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete segíti, amely a feladatokat a középiskolások tudásszintjéhez igazítva állítja össze.

A február végéig tartó megméretés eredményhirdetésére 2013. március 8-án kerül sor.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.