Fölszállott a páva 2012 – Szombaton indulnak a középdöntők

Élőben közvetíti a Duna és a Duna World szombat este a Fölszállott a páva 2012 népzenei és néptáncverseny első középdöntőjét. A népszerű tehetségkutató műsornak ebben a szakaszában már a nézők szavazatai is segíthetik a táncosokat, énekeseket a továbbjutásban.

 

Az MTVA Sajtóirodájának csütörtöki közleménye szerint a szombati közvetítésben négy kategóriában összesen 12 produkciót láthat a közönség a két középdöntőbe bejutott 24-ből. A középdöntőkből kategóriánként csak egy produkció kerülhet a döntőbe, de a nézők SMS-szavazataikkal egy ötödiket is bejuttathatnak.

Az első középdöntőben a táncegyüttesek közül a Rába Néptáncegyüttes, a Tanac Néptáncegyüttes, a Szentendre Táncegyüttes és a Zalai Táncegyüttes méri össze tudását. A zenekarok mezőnyében a pécsi Cace Rom zenekar, az erdélyi Harmadik zenekar és a vajdasági Fokos zenekar szerepel. Az énekes és hangszeres szólisták közül a pátyi Tintér Gabriella, a bácskai Kupuszinából érkezett Csizmadia Anna, valamint a vésztői Krajcsó Bence között dől el a továbbjutás. A budapesti Berecz István és a debreceni Majer Tamás pedig szólótáncos kategóriában mérkőzik meg egymással.

A Fölszállott a páva elődöntőinek átlagos nézettsége már meghaladta a 180 ezret. A Nielsen Közönségmérés adatai szerint a Duna World másnapi ismétléseivel együtt hétről hétre több mint egymillióan ismerkedtek a közmédia és a hagyományok Háza által tavasszal meghirdetett vetélkedővel. Az elődöntők valamelyikébe eddig összesen 2,4 millió ember – a lakosság több mint negyede – nézett bele hosszabb-rövidebb időre, és a kutatások szerint ezek a nézők vissza is tértek a csatornára egy újabb forduló kedvéért – ismertette a közlemény.

Az SMS-szavazás részleteiről a műsor honlapján (http://www.dunatv.hu/folszallotta_pava_2012/lablec/versenyszabalyzat.html) olvashatnak az érdeklődők.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.