Együtt 2014: fontos fejlemény, hogy az MSZP szerint is összefogásra van szükség

Az Együtt 2014 választói mozgalom fontos fejleménynek tartja, hogy ma már az MSZP is osztja azt, hogy a rezsim lebontásához és az új politikai korszak elindításához összefogásra van szükség.

 

A Haza és Haladás Egyesület, a Milla Egyesület és a Magyar Szolidaritás Mozgalom alkotta együttműködés szerdán arra reagált így az MTI-nek, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke bejelentette: a szocialisták szakpolitikai tárgyalásokat kezdeményeznek a demokratikus ellenzéki pártokkal és szervezetekkel, ami a jövő év végére elvezethet a közös jelölt- és listaállításig, azaz egy választási szövetség létrehozásáig.

Az MSZP nyolc politikai erőt keresett meg, köztük az Együtt 2014 alaptóit.

A választói mozgalom ezzel kapcsolatban azt írta közleményében: az Együtt 2014-et eleve az a felismerés hívta életre, hogy a “kudarcot kudarcra halmozó kormánytól” csak széles választói összefogással lehet megszabadulni.

“Összefogásra van szükség a mai kártékony rezsim lebontásához és a normális politika új korszakának elindításához is. Fontos fejlemény, hogy ma már az MSZP is osztja ezt a felismerést. Nyitottak vagyunk minden olyan kezdeményezésre, amely ezt a célt szolgálja, és amelynek alapja egy reális, összehangolt program” – közölték, hozzáfűzve, hogy kidolgozták elvi, erkölcsi alapelveiket, amelyek bármilyen együttműködés kereteit kijelölik.

Az Együtt 2014 alapítószervezetei ezen elvek alapján alakítják majd ki álláspontjukat a konkrétumokkal kapcsolatban – tudatta a választói mozgalom.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.