Guinness-rekord kísérlet a Rex Alapítványnál a felelős állattartásért

Guinness-rekord megdöntésére, illetve új magyarországi csúcs felállítására vállalkozik a Rex Kutyaotthon Alapítvány szerdán 12 órakor az újpesti Rex Állatszigeten.

 

A tervek szerint az alapítvány önkéntesei az adományozók jóvoltából összegyűjtött több mint 6000 plüssállatot helyeznek el és számlálnak meg a Guinness szerkesztőségét képviselő bizottság és a sajtó jelenlétében. A jelenlegi rekord – amelyet az Egyesült Államokban állítottak fel – 5885 darab összegyűjtött plüssállat.

A játékok túlnyomó részét nehéz sorsú családokban élő gyerekeknek és a gyermekek rehabilitációjával foglalkozó intézményeknek ajándékozzák a felelős állattartásról szóló előadás kíséretében – közölte az alapítvány kedden az MTI-vel. A tervek szerint a játékok közül a legkülönlegesebb darabok jövőre kiállításturnéra indulnak, majd a Rex Állatsziget Plüssállat Múzeumába kerülnek.

Az alapítvány ezzel az akcióval is szeretné tudatosítani, hogy a könnyen gazdát cserélő plüssállatoktól eltérően az élő állatok nem játékszerek. Kezdeményezésével a felelős állattartás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, akciója egyben gyermekjótékonysági célokat is szolgál.

Az idén húsz esztendős Rex Alapítvány az elmúlt két évtizedben több mint 15 ezer állatot mentett meg, közel 10 ezer házi kedvencnek talált szerető gazdát, és diákok generációival ismertette meg a felelős állattartás alapjait.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.