Pintér Sándor: a Belügyminisztérium eredményes munkát végzett két év alatt

A Belügyminisztérium az elmúlt két évben a közfoglalkoztatás megszervezése, a rendőrség létszámának növelése, a katasztrófavédelem országos hálózatának kiépítése, valamint az új állampolgárok ügyeinek intézése területén eredményes munkát végzett – közölte Pintér Sándor belügyminiszter pénteken Kecskeméten.

 

A Belügyminisztérium 2012-ben több mint 270 ezer embernek tudott munkát biztosítani közfoglalkoztatás keretében, elsősorban a mezőgazdaságban, de az útkarbantartás és a vízelvezető árkoknak a katasztrófát megelőző megtisztítása is jól halad – mondta Pintér Sándor a Belügyminisztérium kétéves munkáját bemutató sajtótájékoztatón.
A büntetés-végrehajtási intézetekben 17 ezer ember tölti szabadságvesztését, akikkel szemben az az elvárás, hogy munkájukkal tartsák fenn magukat – fogalmazott a belügyminiszter, hozzátéve, hogy a mezőgazdaságban dolgoznak a rabok, saját péküzemet működtetnek, már baromfivágóhídja is van a bv-nek, valamint a rendőregyenruhákat is az elítéltek készítik.
 

A katasztrófavédelem átszervezését is jelentős lépésként értékelte a miniszter, mert az önkormányzati tűzoltóságok átvétele után már nem az önkormányzatok anyagi helyzete határozza meg, hogy milyen az adott településen a tűzbiztonság.
A katasztrófavédelem területén csaknem 10 ezer ember áll készenlétben, de a műszaki fejlesztések is jól haladnak a miniszter szerint.
Ma adott át a katasztrófavédelemnek kilenc vízszállító járművet, amelyek 26 éves gépkocsikat váltottak ki, de volt köztük egy 36 éves is – fűzte hozzá a miniszter.
Eredményesnek értékelte a miniszter a 44 ezer rendőr tevékenységét is. A rendőrségen az elmúlt két évben sikerült a létszámhiányt pótolni, 3 ezer embert szolgálatba állítani – tette hozzá.
 

Pintér Sándor beszámolt arról, hogy a gördülő szolgálatnak nevezett vezénylési rendszernek köszönhetően a rendőrök mindig az igényeknek megfelelő helyen és időben tudnak fellépni, és ennek az az eredményeként a kistelepüléseken is nőtt az emberek biztonságérzete.
Az új szervezetként létrehozott Terrorelhárítási Központ eredményeit is kiválóra értékelte a belügyminiszter, mert több fegyveres bűnözőt is sikerült elfogni, fegyverhasználat nélkül.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat már bizonyította létjogosultságát a rendőri vezetőket is elérő korrupció felderítésében – mondta.
Pintér Sándor kiemelte: az elmúlt hónapokban mintegy 200 ezer embernek adott magyar állampolgárságot a minisztériumához tartozó Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.