Ok: pályázatának üres hátoldalait nem sorszámozta és nem írta alá a Klubrádió

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Fővárosi Ítélőtábla több ítéletében is egyértelműen megállapította, hogy a rádiós pályázati ajánlat “üres hátoldalai” aláírásának és folyamatos oldalszámozásának hiánya alaki érvénytelenségi ok, a Klubrádió azonban nem látta el a 95,3 MHz-es frekvenciára benyújtott pályázata minden oldalát cégszerű aláírással.

 

A többi közt ez is szerepel abban a bejegyzésben, ami szerdán került fel a médiatanács blogjára.

A hatóság az oldalon részletekben teszi közzé a Legfőbb Ügyészséghez eljuttatott indítványát, amely a második legtöbb pontot szerzett Klubrádió pályázatával kapcsolatban született azért, mert a hatóság ellentmondásosnak ítélte az azzal kapcsolatos bírósági döntéseket, és úgy vélte: azok alapján csak jogszerűtlen döntést hozhat. Szerdán az ötödik, utolsó rész került fel a blogra.

A bejegyzésben szerepel, hogy a médiatanácsnak nincs lehetősége jogszerű módon lezárni az eljárást, mert a bíróság döntése alapján egy alakilag érvénytelennek minősülő ajánlatot benyújtó pályázót kellene kihirdetnie nyertesnek. Ez a médiatörvény rendelkezéseivel ütközne. A médiatanács ezért a jogszerűtlen állapot feloldását az ügyészségtől kérte.

A hatóság szerint az ügyészi felhívás benyújtásának valamennyi jogszabályi alapja és feltétele fennáll.

A vádhatósághoz eljuttatott indítvány a többi közt azt tartalmazza: a médiatanács nem vitatja, sőt teljeskörűen elismeri, hogy a Klubrádió Zrt. alanyi jogait érvényesítve megfelelően gyakorolta a hatósági eljárásban számára biztosított ügyféli jogokat, illetve jogorvoslati jogait. “Jelen ügyben tehát még távolról sem a Klubrádió Zrt. magatartása, jogérvényesítése képezi a problémák forrását, hanem a Fővárosi Ítélőtábla következetlen jogalkalmazása és szinte értelmezhetetlen eljárásjogi gyakorlata, iránymutatása” – tartalmazza a beadvány.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.