Asztalitenisz Eb-selejtező – Győztek a nők és a férfiak is

A magyar férfi és női asztalitenisz-válogatott is megnyerte keddi mérkőzését a jövő évi Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

 

A férfiak a horvátok otthonában, Malinskában diadalmaskodtak 3-1-re úgy, hogy Pattantyús Ádám két meccset is nyert. Ez volt a csapat első sikere, miután az első körben az oroszoktól, majd a folytatásban az osztrákoktól kapott ki.
A magyar női együttes Budaörsön csapott össze a franciákkal, s a fehéroroszok, valamint a horvátok korábbi legyőzése után megőrizte százszázalékos mérlegét. Póta Georgina két, Pergel Szandra pedig egy sikerrel járult hozzá az újabb diadalhoz.
 

Eredmények:
férfiak, B csoport, 3. forduló:
Horvátország-Magyarország 1-3
————————-
Andrej Gacina-Kosiba Dániel 3-0 (5, 5, 8)
Roko Tosic-Pattantyús Ádám 2-3 (-8, 8, -7, 10, -6)
Tomislav Kolarek-Nagy Krisztián 1-3 (-9, -10, 6, -3)
Gacina-Pattantyús 2-3 (-10, 10, 7, -8, -7)

nők, A csoport, 3. forduló:
Magyarország-Franciaország 3-1
———————————
Póta Georgina-Carloine Grundisch 3-1 (-11, 6, 3, 6)
Lovas Petra-Xian Yi Fang 0-3 (-2, -8, -5)
Pergel Szandra-Alice Abbat 3-0 (7, 8, 9)
Póta-Xian 3-0 (6, 6, 7)

A 2011-es kontinensviadal végeredménye alapján a magyar férfiak és a nők egyformán a legmagasabb, úgynevezett bajnoki divízióban indulhatnak, ennek 12 csapatos mezőnyét két hatos csoportra osztották.
 

A nőknek a franciák után még az Európa-bajnok hollandokkal, valamint a lengyelekkel kell megmérkőzniük, míg férfiak még a fehéroroszokkal és a görögökkel csapnak össze.
A csoportokban minden együttes egyszer méri össze tudását a riválisokkal. Az első öt helyezett az első divízióban szerepelhet majd a 2013-es schwechati Eb csapatversenyében, míg a hatodikak a második vonalba kényszerülnek.

 

MTI Fotó: Illyés Tibor

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.