Találkozót kér az államfőtől Mesterházy a választási eljárási törvény miatt

Találkozót kezdeményez Áder János államfővel Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a választási eljárási törvénnyel kapcsolatban.

 

Mesterházy Attila azt kérte, a megbeszélés a választási eljárási törvény elfogadásának napján vagy azt követően legyen. Így a szocialisták aggályait meghallgatva és megfontolva a köztársasági elnöknek még lenne ideje a jogszabály előzetes normakontrollját kérni az Alkotmánybíróságtól – tudatta az MSZP hétfőn közleményben az MTI-vel.

A szocialisták közölték, meggyőződésük szerint a Fidesz-KDNP a törvény elfogadásával a demokratikus választási rendszer teljes felszámolására tör. Mint írták, a jogszabály nemcsak a magyar emberek érdekével és az alkotmánnyal, hanem az Európai Unió alapértékeivel is ellentétes.

A választási eljárási törvény hétfőre tervezett zárószavazása azért maradt el, mert nem készült el határidőre a már elfogadott módosító javaslatokkal kiegészített egységes javaslat. Az MSZP ugyanakkor közölte, nincs kétségük, hogy a kormányoldal egy hét múlva megszavazza “a politikai és társadalmi konszenzust egyaránt nélkülöző javaslatot”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.