Semjén Zsolt tanulmányaival kapcsolatos újabb dokumentumokat tettek közzé

Újabb tanulmányi dokumentumait – például leckekönyvét és szociológusi oklevelét – tette közzé Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormány.hu portálon kedden.

 

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére ezt azzal indokolta, hogy “a plágiumvád tarthatatlansága után most annak híresztelésével próbálkozik a baloldali sajtó, hogy Semjén Zsolt a szociológia szakon majdnem megbukott a szakdolgozatával”.

Havasi Bertalan leszögezte: a közzétett iratokból egyértelműen kiderül, hogy a szociológia szakdolgozat jó (4), megvédése jeles (5) minősítést kapott, a leckekönyv alapján pedig minden félévben jeles vagy kitűnő minősítést kapott Semjén Zsolt, és az ELTE által kiadott szociológus diplomájában is jeles (4,66) értékelés szerepel. “Ezt nehéz bukásnak nevezni, de a baloldali sajtónak még ez is sikerült” – értékelt a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A nol.hu Semjén doktor közel járt a bukáshoz címmel jelentetett meg kedden egy cikket, amelyben azt írták: a Népszabadság úgy értesült, “a KDNP-s miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozatát – amelyet saját, a minap plágiumgyanúba keveredett disszertációját “újrahasznosítva” készített – az első opponens nem tartotta védésre alkalmasnak”. Az ELTE szociológiai tanszékének vezetője által felidézett esetnek ugyanakkor nincs köze a plágiumvádhoz: a dolgozattal kapcsolatos, “szélsőségesen eltérő” értékelések inkább a speciális témaválasztás miatt születtek – tették hozzá.

Semjén Zsolt hétfőn teljes egészében közzétette 1990-ben kelt doktori dolgozatát és az átminősítéséről szóló hivatalos okiratot, valamint az ELTE-re, 1992-ben készített szociológia szakdolgozatát a kormányzati portálon azzal összefüggésben, hogy a hvg.hu vasárnap Plágiumgyanú Semjén Zsolt doktorija körül címmel közölt cikket, hétfőn pedig azt írta, hogy a KDNP-s politikus 1992-ben megvédett szociológusi diplomamunkája jelentős átfedést mutat az egy évvel korábban doktori fokozattal jutalmazott teológiai értekezésével. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője politikai provokációnak minősítette a portál közlését.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.