Átadták a felújított Rudas fürdőt

Európai minőségű szolgáltatással, világszínvonalú termálvízzel és klasszikus eleganciával várja mostantól a Rudas Gyógyfürdő a hazánkba érkező turistákat és hazai vendégeket – mondta el az átadási ünnepségen Szentes Tamás egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes.

 

A félmilliárd forintos beruházás részét képezi annak a fővárosi koncepciónak, hogy Budapest – régi hírnevéhez méltóan – ismét vonzó fürdőváros legyen – fogalmazott a főpolgármester-helyettes.

A beruházás során a múlt értékeinek megőrzését tartották szem előtt: a homlokzatot és a tetőszerkezetet az 1800-as évek végi állapotnak megfelelően állították helyre korabeli fotók és tervrajzok alapján. Az épületet ugyanakkor akadálymentessé tették, és a felújítás során tekintettel voltak a tervezők és kivitelezők a legmodernebb és energiahatékony építészeti megoldásokra is.

 

Budapest a turizmusban tapasztalható, éleződő versenyhelyzetre csak egyféleképpen reagálhat: a város gyógy- és egészségturizmusát meghatározó fürdők szolgáltatásainak fejlesztésével, műemléki gyógyfürdőink modernizálását célzó rekonstrukciók megvalósításával – hangsúlyozta köszöntőjében Szentes Tamás.

 

Szőke László a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója az átadáson elmondta: a korszerűsítési programtól azt várják, hogy növekedni fog a 440 éves fürdő turisztikai vonzereje és ezáltal vendégforgalma is.
A felújításra a BGYH 2011-ben nyert el 393 millió forint támogatást az EU regionális fejlesztési alapjából, amelyet saját forrással egészített ki, a beruházás 493 millió forint összköltségének 22,7 százalékát biztosította a társaság.

ÖS

Fotó: Majtényi Mihály, budapest.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.