Tesztbetöréssel vizsgálták kutyák őrzőteljesítményét: mind megbukott

Azok a kutyák, amelyek sok szeretetet kapnak gazdáiktól, nemigen hatékonyak házőrző ebként – derült ki próbabetörések során az Egyesült Államokban.

 

A CBS tévétársaság atlantai részlege felkért egy hivatásos ebtenyésztőt, Jeff Schettlert hogy 20 kilós védőruházatban törjön be több kutyás házba – természetesen a tulajdonosok beleegyezésével. Schettler kitűnőre vizsgázott, a kutyák teljesen elégtelenre: egy sem akadt, amely nekitámadt volna.

A kutyák testtömege 5 kilóstól fél mázsásig terjedt, fajtájukat nézve keverék, spániel, pitbull (Staffordshire terrier), Rottweiler és németjuhász volt a kísérleti alany. Hogy az ötkilós öleb nem tépte szét Schettlert, nem csoda. Azt viszont kifogásolhatja gazdája, hogy ebe hagyta, hogy a “betörő” a karjába vegye és még őt is ellopja.

A papírforma szerint a pitbull lett volna a legvérmesebb. Ezzel szemben állandóan pacsit adott a “betörőnek”, és boldogan képen nyalta. A leghevesebb ellenállást a németjuhász tanúsította: “megcsípte” Schettler lábát, de egyrészt nagyon finoman fogta állkapcsába, másrészt csak azután, hogy a férfi a ház felső szintjére indult volna – oda ahol a kutya hálóhelye is van. Addig egyáltalán nem bántotta a betörőt, és hamarosan utána sem. A kutya Schettler lábát elengedte, és a férfit felengedte, hadd tegye a dolgát. Az eb közben inkább lent maradt – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.