Minden napra jut egy “kövérmentés” a brit tűzoltóknak

Minden áldott napra jut egy “kövérmentés” a tűzoltóknak Nagy-Britanniában, olyan, amelynek során rendkívül túlsúlyos emberrel kell küszködniük.

 

Az utóbbi öt évben 2700-szor kérték a tűzoltók segítségét “kövéresetekhez”. A rájuk szorulók egy része fürdőkádba szorult be, mások leestek az ágyukról és bár nem sérültek meg, tömegük miatt képtelenek voltak visszamászni. Megint más kövéreket a tűzoltóknak kellett vagy kórházba, vagy mentőkocsiba segíteniük, mert a mentők nem boldogultak. Olyan esetek is előfordulnak, hogy temetkezési vállalkozók hívják a tűzoltókat, mert képtelenek az elhunytat koporsóba emelni.

Mindez összességében fontmilliókba kerül a társadalomnak. Az eddigi legdrágább kövérmentés költsége 11 ezer font – 4,2 millió forint volt.

Több brit tűzoltóság immár megelégelte a dolgot, és közölte, hogy csakis akkor száguld kövér emberhez, ha annak sürgős orvosi segítségre van szüksége. Jó pár tűzoltónak egyébként egy-egy ilyen mentés után szintén orvoshoz kell mennie izomhúzódások, derékbántalmak miatt – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.