Heti sportszemle – Budaörs aktuális sporthírei

.  Győzelem Diósdon! DTC-Select-Budaörs 0-2 (0-0)

.  A Marcali a következő ellenfél

.  Junior csapatunknak még nem sikerült a győzelem…

.  Nehéz győzelem – Haladás VSE -Budaörs  28-25

.  Női asztalitenisz Bajnokok Ligája

.  Judo Masters Világbajnokságon

.  Magyar Tatami Karate Kupa 

 

 

Győzelem Diósdon ! DTC- Select -Budaörs  0-2  (0-0)

 

A hétvégén Budaörs felnőtt focicsapata a hétvégén a Diósd csapatával szemben vette fel a versenyt. A múlt heti döntetlen mérkőzés után, nagyon fontos volt csapatunk számára, hogy ismét győzelemmel zárja a hétvégét.

 

Nem volt könnyű győzelem, hiszen ellenfelünk az utolsó percig mindent elkövetett a győzelem érdekében. Azonban a remek cseréknek és nagyszerű, összeszedett játékunknak köszönhetően sikerült felülkerekednünk ellenfelünkön és megszerezni fontos győzelmünket. Ezzel a győzelemmel pedig csapatunk továbbra is a tabella élén áll!

 

A következő fontos mérkőzés  2012. november 10-én, szombaton 13:30-kor lesz, ahol Jászapátival szemben vesszük fel a versenyt. Hajrá Budaörs !

 

 

A Marcali a következő ellenfél

 

2012. november 11-én, vasárnap harmadik alkalommal lépnek pályára kézilabdás lányaink hazai környezetben. A felnőtt mérkőzés délután 17 órakor, míg a junior találkozó délután 15 órakor kerül megrendezésre a Városi Sportcsarnokban!

 

Felnőtt csapatunk még a 7. forduló után is a tabella harmadik helyét foglalja el, míg junior csapatunk jelenleg12. amezőnyben. A Marcali felnőtt gárdája a nyolcadik, a junioros lányok pedig a tizedik helyen állnak.

 

Jelenlegi ellenfelünk edzője a 161 -szeres magyar válogatott kézilabdázó Balogh Beatrix, aki több nagy múlttal rendelkező klub játékosa is volt.

Csapatunk célja, hogy újabb két pontot gyűjtsön, mellyel a lányok továbbra is őrizzék, esetlegesen javítsanak jelenlegi helyezésükön. Hajrá Budaörs!

 

 

 

 

A junioroknak még nem sikerült…..  Haladás VSE – Budaörs – Érdi VSE II.  37:17

 

Junior csapatunk a hétvégén a Szombathely otthonában szenvedett vereséget.

 

“Nagyon hamar eldőlt, hogy ma itt nekünk semmilyen babér nem terem, mert a jóval fiatalabb hazai csapat játékritmusát és tudatosságát még csak megközelíteni sem tudtuk. A mérkőzésen előre haladva fokozatosan veszítettük el egyéni motivációnkat, ami azért okozott problémát, mert így csapatszinten sem tudtak egymásba kapaszkodni játékosaim. Megérdemeltük, de hogy ebből ki mit tanult, az a következő mérkőzéseken derül majd ki.” – nyilatkozta Mihály Attila vezetőedző

 

 

Nehéz győzelem

 

2012. november 3-án, vasárnap a budaörsi kézis lányok Szombathelyen, a Haladás VSE otthonában léptek pályára. Jó tempójú, izgalmas mérkőzésen 28-25 arányban sikerült győzedelmeskednünk!

 

Jól indult a mérkőzés, hiszen 3-0-ra vezettünk. Az első játékrész derekán 9-6-os budaörsi vezetésnél azonban megállt a lendületünk, és a félidő hátralévő részében mindössze 4 gólt szereztünk. Ezzel szemben ellenfelünk felgyorsult  és 7 gólt szerezve kiegyenlítette a mérkőzésállást. A szünetre így 13-13-as eredménnyel vonulhattak  vissza a csapatok.

 

A második félidő is jól indult többször is sikerült kivédenünk ellenfelünk támadásait, melyekből gyors gólokat tudtunk szerezni. A találkozó következő részében sokat hibáztunk, így ellenfelünket sikerült egyenlíteni. 10 perccel a vége előtt 23-23 volt az eredmény. A mérkőzés hajrájában viszont összeszedtük minden erőnket és 28-25 arányban megnyertük a mérkőzést. Ezzel újabb két pontos sikerült begyűjtenünk.

 

 

Női asztalitenisz Bajnokok Ligája

 

Novemberben játszik idén először a tavalyi Bajnokok Ligája bronzérmes női asztalitenisz válogatott a Budaörsi Sportcsarnokban.

 

November 19-én hétfőn, 19 órakor a Budaörs 2i SC az osztrák SVS Ströcköt fogadja otthonában, míg kedden 19 óra 30 perckor Magyarország–Franciaország női Eb-selejtezőt rendeznek.

 

Judo

 

2012.november 10-én kerül megrendezésre a Judo Masters Világbajnokság.

 

Szőnyegre  lép a Judo Masters Világbajnokságon az M3 korcsoportban (40-45 évesek) 100 kg-ban Horváth Tamás, aki egy hónapja a felnőtt 1. osztályú országos bajnokságon ezüstérmes volt.

Szombaton es vasárnap összesen 30 budaörsi versenyző lép tatamira galántan a szlovák Nyílt Bajnokságon, U9 korcsoporttól az U20 korcsoportig.

 

 

 

 

 

Magyar Tatami Karate Kupa

 

A Tatami Team nemzetközi versenyét 2012. november 17-én rendezik meg a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnokban.

 

2001 óta évente kétszer rendezik meg ezt a nemzetközi versenyt. Az évek során többször megváltozott a verseny neve és módosították  szervezési kérdésekben és a kategóriákban is.

 

Évente 50-60 klubból, mintegy 500-600 versenyző méreti meg magát versenyünkön, ebből megközelítően 20 külföldi csapat, jellemzően klubok, de például a szlovén válogatott immár másodszor jön el teljes csapattal.

A verseny 6 tatamin folyik, a szervezők munkáját pedig magyar és külföldi nemzetközi és honi minősítéssel rendelkező bírák is támogatják.

 

(Füredi Szilvia – Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.