Az Ericsson Magyarország Kft-t is érinti az anyacég létszámleépítése

Az Ericsson Magyarország Kft-t is érinti az anyacég létszámleépítése – közölte Jakab Roland, az Ericsson magyar leányvállalatának vezérigazgató-helyettese csütörtökön.

A médiának nyilatkozó svédországi személyzeti vezető 1550 svéd munkahely megszüntetéséről beszélt, amely főként Stockholmot és néhány dél-svédországi várost, a többi között Göteborgot és Linköpinget is érintheti.

Tomas Qvist, a vállalat svédországi személyzeti felelőse elmondta: a kemény piaci versenyben fontos a költségmegtakarítás. Svédország számára fontos, hogy a vállalat a telekommunikációs szektor területén megőrizze piacvezető pozícióját.
Az Ericsson budapesti kutató-fejlesztő egysége az Ericsson stratégiai fontosságú központja. Egyike azon kevés globális centrumnak, mely az elmúlt években erőteljesen növekedett: a budapesti létszám több mint 600 fővel bővült az elmúlt 3 évben, nemrég fejeződött be Kutató- Fejlesztő Központ épületének jelentős átalakítása is – tájékoztatta az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese.
Hozzátette: a jelenlegi tevékenység egy része már piacon lévő, korábban bevezetett termékek fejlesztéséhez kötődik. Ezen termékek közül az egyik esetében a kisebb fejlesztési ráfordítás miatt létszámcsökkentésre van szükség.
“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az így felszabaduló kapacitásokból töltsük fel a más fejlesztési területeken meglévő nyitott pozíciókat” – húzta alá Jakab Roland.
Emlékeztetett arra: a cég stratégiája változatlan, a budapesti kutató-fejlesztő bázis tevékenysége integráns és nagyon fontos részét képezi az Ericsson működésének, számos fejlesztéssel járul hozzá az Ericsson globális termékportfóliójához.
Az Ericssonnak a világ 180 országában van érdekeltsége, globálisan több mint 100 ezer embert foglalkoztat.

 

MTi

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.