Gyermekgyilkosság – K. József is beismerő vallomást tett

Beismerő vallomást tett a kaposvári gyermekgyilkossággal gyanúsított egyik férfi, K. József is – értesült az MTI Hírcentrum szerdán.

 

Az M1 Híradójában Tóth Balázs, a férfi kirendelt ügyvédje úgy nyilatkozott: K. József azt állítja, hogy késsel fenyegették, ezért vett részt a 11 éves felsőmocsoládi fiú, Szita Bence megölésében.

A hírműsorban elhangzott, hogy P. Erika, a fiú nevelőapjának a volt élettársa után K. József is beismerő vallomást tett. A férfi a nyomozóknak azt mondta, hogy ő külön autóval ment a gyilkosság helyszínére, és egy másikban érkezett P. Erika és B. József a gyerekkel. K. József azt állítja: a gyilkosságot nem látta, mindössze hangokat hallott az erdőből. B. József később arra kényszerítette, hogy ássa meg a fiú sírját – tette hozzá.

Az ügyvéd közlése szerint védence azt közölte: B. József megfenyegette őt, illetve egy kést vett elő, és azzal kényszerítette tettére.

A 11 éves fiút október 29-én ölték meg, holttestét a rendőrök múlt szombaton találták meg. A rendőrség a fiú nevelőapjának volt élettársát, a gyerek eltűnését bejelentő 47 éves P. Erikát és két kaposvári hajléktalan férfit, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet gyanúsítja az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal. A Kaposvári Törvényszék vasárnap mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

P. Erika először tagadta a bűncselekmény elkövetését, kedden azonban kirendelt ügyvédje, Berlik Zoltán tájékoztatása szerint részletes, a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.