Bajnai Gordon Budaörsön: Legalább 2,5 millió szavazat kell a kormányváltáshoz

A kormány- és rezsimváltáshoz 2,5-3 millió szavazatra van szükség – mondta Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke a Budaörsi Közéleti Klub szerdai rendezvényén.

 

A volt kormányfő szerint az MSZP, amelynek jelenleg körülbelül 1 millió 200 ezer szavazója van, szintén döntő szerepet fog játszani abban, hogy leváltsák a kormányt, de önmagában valószínűleg nem lesz elég a kormány- és a rezsimváltáshoz.

Szándékosan nem pártot alapítottak, és nem is gondolja, hogy ezt kell tenni – tette hozzá. Álláspontja szerint olyan megoldást kell találni jövő nyárra, hogy az identitását megőrizve mindenki csatlakozhasson a kormány leváltását célzó erőkhöz.

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy csak az elvi és etikai normák kidolgozása után lehet felelősen dönteni a mozgalomhoz való csatlakozásról. Ez heteken belül elkészül, majd a programalkotás következik.

Bajnai szerint sokféle irányzat összefogására lenne szükség, és legalább 25 évre meg kellene állapodni a haladás irányában. Olyanokat is meg kell nyerni, aki nem szavaznának az MSZP-re, így a mérsékelt jobboldaliakra is szükség van – fogalmazott.

A volt kormányfő egy fontos szereplő szeretne lenni abban a körben, amely “olyan ellenzéki alternatívát épít, amely képes leváltani ezt a nagyon kártékonyan működő kormányzatot és ezt az országot megbénító rezsimet”.

Egy esetleges későbbi kormányzati szerepvállalásról azt mondta, hogy “aki most személyi kérdésekről beszél, az azt akarja, hogy ne legyen ellenzéki összefogás”.

A Medián legfrissebb közvélemény-kutatásáról, amely az Együtt 2014 mozgalom erősödését jelezte, úgy fogalmazott, hogy sok bizonytalan szavazót tudtak megszólítani és reméli, hogy ez a tendencia tovább folytatódik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.