Két éves a budaörsi Közéleti Klub

Immár két éve, hogy az MSZP Budaörsi Szervezete rendezvénysorozatot kezdett Közéleti Klub elnevezéssel. Ismert és érdekes embereket, időszerű mondanivalóval rendelkező személyiségeket igyekeznek meghívni Budaörsre. Dr. Tóth Ferenc ünnepi írása:

Két éve ősszel arra gondoltunk baloldali nézeteket valló barátainkkal, hogy létre kellene hozni Budaörsön egy olyan fórumot, ahol a közélet, illetve a társadalmi folyamatok iránt érdeklődő polgártársaink megismerhetik, megvitathatják politikusok, gazdasági szakemberek, híres művészek, írók és más ismert személyiségek gondolatait, elképzeléseit, cselekvéseik hátterét.

Ám nem hagyományos előadás-sorozatot terveztünk, ahol a meghívott vendég a pulpitusról elmondja közölnivalóját, és esetleg a végén néhány kérdés is elhangozhat. Helyette klubszerű, interaktív beszélgetést képzeltünk, ahol a házigazda egyfajta közös gondolkodás során kiérlelt kérdéseket tesz fel a vendégnek. Tehát az is a célunk volt, hogy az érdeklődők már az előkészítés szakaszában kérdéseket fogalmazhassanak meg. Így közvetve számosan részt vehetnek a beszélgetésekben.

Az elmúlt két évben vendégeink voltak – többek között – Róna Péter közgazdász, Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, Kéri László és Lengyel László politológusok, Rácz Jenő kórházigazgató, Moldova György író, Németh Péter lapszerkesztő, és még folytathatnánk a sort.

Voltak persze – pénzügyi vagy szervezési okokból – nehéz időszakok is, a lényeg azonban az, hogy személyes kitartásunk soha nem bicsaklott meg, s a Budaörsi Közéleti Klub folyamatosan hírt ad magáról. Ebben nagyon komoly segítségünkre van a helyi média – önzetlen támogatásukat ezúton is köszönjük -, de ne hallgassuk el azt sem, hogy több alkalommal az országos média is foglalkozott velünk.

A mostanra kialakult jó hagyományainkat szeretnénk folytatni, s az elért színvonalból sem kívánunk engedni. Azt a törekvésünket sem adjuk fel, hogy politikailag egymástól eltérően gondolkodó közszereplőket leültessük egy közös asztalhoz. Ezért többször próbáltunk kormánypárti politikusokat és más jobboldali vendégeket meghívni, hogy – európai stílusú beszélgetések során – mélyebben megismerjük a gondolataikat. Legyünk őszinték, ez ma nagyon hiányzik közéletünkből! Sajnos, eddig nem találtunk nyitott kapukra, de változatlanul reméljük, hogy vendégeink névsora vezető jobboldali politikusokkal is gazdagodni fog.

Hisszük, hogy még sokáig lesz erőnk és kitartásunk arra, hogy ezt a magunk választotta szép feladatot a jövőben is sikerrel elláthassuk. Továbbra is várjuk a közélet iránt érdeklődő polgártársainkat a politikai paletta minden oldaláról az idén novemberben kétéves fennállását ünneplő budaörsi Közéleti Klubban!

DR. TÓTH FERENC

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.