Több mint másfél millióan retteghetnek

A hivatalos adatok szerint több mint másfél millió folyószámla-kivonatot, illetve késedelmi-pótlék értesítőt küldött ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A levél elsősorban azoknak szól, akiknek ezer forintnál nagyobb eltérést mutat az egyenlege, illetve azoknak akik 2011-ben késve, vagy nem teljes mértékben fizették meg adójukat. 

 

Az adóhatóság értesülése szerint a NAV a világon egyedülálló módon küld majd értesítést azoknak, akiknek túlfizetésük van. Az érintettek a visszaigénylést a NAV honlapjáról is letölthető 17-es számú nyomtatvány bemutatásával is kezdeményezhetik.

 

Amennyiben azonban valakinek olyan tartozása van, melyet eddig még nem fizetett meg, azt mindenképpen rendeznie kell. Abban az esetben, ha ez nem történik meg további késedelmi pótlék felszámítására, valamint esetleges végrehajtásra számíthat. A 2011. évre felszámított pótlékot az értesítőben szereplő számlaszámra legkésőbb november 15-ig kötelező befizetni.

 

Az adóhatóság pedig részletfizetést, fizetési halasztást azoknak engedélyezhet, akiknek gondot okoz a tartozás megfizetése. Az engedélyt azonban nem automatikusan adják meg, az eljárást ugyanis külön kérni kell- figyelmeztetett az adóhivatal.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.