Borús, esős idővel folytatódik a hosszú hétvége

Borús idővel, esővel és záporokkal folytatódik a hosszú hétvége, helyenként megerősödhet a szél is, de enyhe lesz az idő, néhol 18 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

 

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos középtávú előrejelzése szerint a hétvégén többfelé élénk, helyenként erős széllökések is lehetnek.
 

Mint kifejtették: pénteken sok lesz a felhő, hosszabb időre inkább csak délelőtt az Alföldön süthet ki a nap. A délutáni órákban a déli országrészben nagyobb területen lehet eső, zápor, délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 4-9 fok valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 10, délkeleten 18 Celsius-fok közelébe várható.
 

A szombatra virradó éjszaka többfelé képződő köd egy része csak lassan szűnik meg, sőt északkeleten néhol egész nap megmaradhat. Északkeleten, keleten néhol ködszitálás lehet, több napsütés a Dunántúlon valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható, a maximumok többnyire 10 és 15 fok között alakulhatnak, a tartósan ködös, felhős keleti, északkeleti tájakon viszont 7 fok alatt valószínű.
 

Vasárnap többnyire erősen felhős, főként keleten helyenként tartósan párás, ködös idő várható. Délután északon és nyugaton elszórtan lehet eső, illetve zápor. A minimumhőmérséklet 3-9 fok körül alakul, nappal 11-16 fokig emelkedhet a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

 

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.