Látászavar miatt megszakította beszédét a pápa

Látászavarra hivatkozva XVI. Benedek néhány másodpercre megszakította Mindenszentek ünnepén mondott beszédét a római Szent Péter téren, ahol ezrek hallgatták szavait.

 

Mindenszentek napja arra emlékeztet, hogy “a szentekkel való közösség már itt a földön megkezdődik… Mindannyian szentségre vagyunk hivatva” – mondta az Úrangyala imádságot (Angelus) kísérő beszédében XVI. Benedek.

A katolikus egyházfő azt mondta, hogy a szentek a “szeretet győzelmét hirdetik az egoizmus és a halál felett”.

A pápa szavait hallgató olaszok és külföldiek ezrei, valamint a Szent Péter térről tudósító újságírók is felfigyeltek arra, hogy XVI. Benedek hirtelen nem tudta folytatni az olvasást, és néhány másodpercre megszakította beszédét.

“Elnézéseteket kérem, ma nem látok jól” – magyarázta a váratlan helyzetet az egyházfő. Az olasz hírügynökségek szerint a pápát a szemébe sütő nap zavarhatta meg.

XVI. Benedek szerdán személyesen vezette a Mindenszentek ünnepét megelőző vesperást, mégpedig rendkívüli helyszínen, a Sixtusi-kápolnában, amelynek mennyezetét Michelangelo 1512. október 31-én, éppen ötszáz évvel ezelőtt fejezte be.

Az egyházfő pénteken a Szent Péter bazilika altemplomában emlékezik meg a halottakról, szombaton a bazilikában szentmisét pontifikál.

A Szent Péter teret csütörtökön futók lepték el a nemzetközi Don Bosco alapítvány által rendezett Mindenszentek napi minimaraton alkalmából, amelynek célegyenese a bazilikánál volt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.