Kétszázmillió forintos kerettel folytatódik a Márai-program

Kétszázmillió forintos kerettel folytatódik a Márai-program, valamint 100 milliós pályázati keret áll rendelkezésre jövőre tudományos és szakkönyvkiadásra – többek között erről született megállapodás L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülés (MKKE) képviselőinek tárgyalásán.

 

 

A megbeszélésen szó volt a Márai-program folytatásáról, a szakkönyvkiadás támogatásáról és a Balassi Intézet Publishing Hungary elnevezésű, a magyar könyvek külföldön való bemutatásáért és népszerűsítéséért felelős programjáról – közölte a minisztérium.
Tájékoztatásuk szerint megegyezés született arról, hogy a Márai-programot a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a kulturális tárca 2013-ban megváltozott tartalommal viszi tovább. Ennek értelmében a kollégium 200 millió forinttal támogat könyveket, amelyeket a program korábbi tartalmához hasonlóan könyvtárakhoz juttat el. A felek egyetértettek abban, hogy új feltételként az állam olyan kiadványokat támogat, melyek létrehozásához és megjelenéséhez korábban semmiféle támogatás formájában nem járult hozzá. A tárca és az NKA nyitott arra, hogy amennyiben jövőre jelentősen bővül a kuratórium számára rendelkezésre álló forrás, növeli a Márai-program keretösszegét.
A tárca továbbá elfogadta az MKKE elnöksége képviselőinek javaslatát arról, hogy tudományos- és szakkönyvkiadásra a 2013-as évben az NKA 100 millió forintnyi értékben pályázatot írjon ki.
A nemzetközi könyvvásárokon való magyar jelenlét megszervezésében Hatos Pál, a Balassi Intézet igazgatója nyitott az MKKE-vel való együttműködésre – olvasható a közleményben.

 

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.