Ian McKellennek homoszexualitása segített jobb színésszé válni

Ian McKellen szerint homoszexualitása segített neki abban, hogy jobb színésszé váljon, mivel éveken át gyakorolta, hogy “másnak tettesse magát, mint aki valójában”.

 

A 73 esztendős színészlegenda mindezt egy, a szigetország középiskoláit érintő kampány résztvevőjeként mondta el. A Nagy-Britanniában működő Stonewall melegjogi szervezet kezdeményezésének célja, hogy véget vessen a homofóbiából eredő iskolai zaklatásoknak.

Egy észak-londoni iskola diákjaival beszélgetve a színész elmondta, hogy mindig is tisztában volt másságával, de úgy érezte, nem képes nyíltan beszélni róla – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Mint elmondta, akkoriban még nem volt Graham Norton – a homoszexualitását nyíltan felvállaló népszerű műsorvezető – a televízióban, sem meleg parlamenti képviselők, és senki sem beszélt a melegek jogairól a rádióban.

“Megpróbáltam megszabadulni önmagam ezen részétől, elrejteni a nyilvánosság elől, elfojtani az egészet” – mondta a színész. Majd hozzátette: amikor azt éreztetik az emberrel, hogy nagy hiba, hogy olyan, amilyen, akkor tagadásba menekül.

A Gyűrűk Ura-filmek sztárja arra ösztönözte a gyerekeket, hogy ne használják becsmérlő kifejezésként a “gay” (meleg) szót.

A lovagi címet viselő McKellen ismét Szürke Gandalf szerepét ölti magára a régóta várt A hobbit című trilógiában, amelynek első része, A hobbit – Váratlan utazás, december 13-án kerül a mozikba világszerte.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.