Elkezdődhet-e a tanítás 2013 őszétől a törökbálinti Bálint Márton iskolában

A törökbálinti általános iskoláról, a Magyar Turizmus Zrt. és az Agrármarketing Centrum összevonásáról, a kabai földpályázatokról és a gyermekotthonok államosításáról interpelláltak a képviselők hétfőn az Országgyűlésben, míg az azonnali kérdések között elsőként arról volt szó, hogy kaphatnak-e kártérítést a vörösiszap-katasztrófa másodlagos károsultjai.

 

Fidesz: elkezdődhet-e a tanítás 2013 őszétől a törökbálinti Bálint Márton iskolában

Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) azt kérdezte, hogy 2013 őszétől elkezdődhet-e a tanítás a törökbálinti Bálint Márton iskola és sportközpontban, amelyet korábban PPP-projektben kezdtek építeni. Emlékeztetett arra, hogy a kormány korábban határozatban döntötte el, hogy 15 milliárd forint értékben vált ki olyan előnytelen PPP projekteket – köztük a törökbálinti iskola beruházását – amelyeket a szocialista kormányok indítottak el 2002 és 2010 között.
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára arról számolt be, hogy a kormányhatározat alapján elkezdődtek és előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások a PPP-szerződés megszüntetéséről, illetve az építmény és földterület állami tulajdonba kerüléséről. Az államtitkár szerint ez lehetővé teszi, hogy 2013-as tanévben megkezdődjön az oktatás az intézményben.
A fideszes képviselő elfogadta az államtitkári választ.

 

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.