Újabb jó ügyet támogat a Budaörs Rádió

A Kézen Fogva Alapítvány adománygyűjtési kampányba kezdett a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokért. A kampány keretében ismert emberek gondolatai kerültek egy-egy fogyatékos gyerek által dekorált pólóra. Az elkészült pólók most online árverésre kerülnek a www.kezenfogva.hu oldalon, mely 2012. október 16-tól- 26-ig tart. A kezdeményezést a Budaörs Rádió is támogatja. Roczó-Nagy Zoltánt, a rádió vezetőjét kérdeztük.

 

 

 

 

Máskor is előfordult már, hogy a Budaörs Rádió hasonló jellegű „projektet” támogatott?        

 

A Budaörs Rádió támogat minden civil kezdeményezést, kiemelten az ilyen fontos témákat. Két éve  például az árvízkárosultak megsegítésére hat kamionnyi ruhát gyűjtöttünk. Minden évben próbáljuk valamiképpen támogatni, segíteni a rászoruló családokat. Tavaly téli cipőt gyűjtöttünk, idén novemberben pedig kabátot fogunk gyűjteni.

 

 

 

Milyen módon tudja támogatni az alapítvány munkáját a rádió?

 

Mint médium, azzal tehetünk a legtöbbet, ha beszélünk a programról, és hírt adunk az eseményről, kezdeményezésről. Ez egy fontos cél. Azt gondolom, hogy sosem lehet elegendő forrást, és megjelenési lehetőséget adni egy ilyen témának. Az országos médiumok ritkán állnak ilyen téma mellé, kivéve, ha saját PR-jukat tudják vele erősíteni. Mi támogatóként egyszerűen csak segíteni szeretnénk.

 

A kampány során ismert emberek osztották meg gondolataikat, melyek egy-egy pólóra kerültek. Önnek mi lenne a személyes üzenete mások számára?

 

Mi egészségesek sok mindent tanulhatunk a fogyatékkal élő emberektől. Elsősorban türelmet, odafigyelést, bátorságot, őszinte szeretet. Ha valakik, akkor ők igazán, tiszta szívvel, feltétel nélkül tudnak szeretni.”- Valószínű ez lenne az a pár sor, amit megosztanék másokkal. Azt gondolom a legnagyobb probléma, hogy a legtöbben csupán sajnálatot éreznek a fogyatékos emberek iránt. Sokan észre se veszik mennyi mindenre taníthatnának meg minket egészségeseket. Mindenkit arra biztatnék, hogy álljon meg egy pillanatra, és gondolkodjon el azon, miért fontos, hogy itt élnek közöttünk. Milyen segítségre van szükségük, illetve ami a legfontosabb mit adhatnak ők nekünk.

 

Magánemberként is előfordult már, hogy szívén viselete a fogyatékkal élők sorsát?

 

Magánemberként is többször kerültem fogyatékos vagy hátrányos helyzetű gyermekek közelébe. 2011-ben például a Cseppsztár című országos tehetségkutató verseny egyik főszervezője voltam, melyet gyermekotthonokban, intézetekben nevelkedő gyermekeknek hirdettünk meg. Ifjú tehetségeket kerestünk és biztosítottuk számukra a továbbtanulási lehetőséget.

         

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.