Magyar borokat vár Hongkong

Hongkong nyitott kapukkal várja a magyar borászokat és borexportőröket.

 

Hongkong 2008-ban minden borvámot eltörölt, és 2011-re teljes borimportja több mint 500 százalékkal 903 millió euróra nőtt, ez jó lehetőség a magyar borászok számára is termékeik értékesítésére Ivan K. B. Lee, Hongkong berlini Gazdasági és Kereskedelmi Irodájának (HKETO Berlin) igazgatója szerint.

 

Az iroda a napokban szervezett kóstolót a kínai konyha remekeiből Budapesten, ahol magyar borokat szolgáltak fel az ételekhez, annak érzékeltetésére, hogy milyen jól illeszkedik a magyar borok ízvilága a távol-keleti konyha ízeihez.
 

“Arra bátorítom a magyar borászokat, hogy használják ki a kedvező vámjogszabályokat, valamint azt, hogy Hongkong a kínai anyaországban egyre növekvő piac kapuját is megnyitja előttük” – hangsúlyozta a HKETO Berlin igazgatója.
 

A HKETO Berlin látja el a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok területén a hongkongi speciális közigazgatási régió kormányzatának hivatalos képviseletét Németországban, Ausztriában, Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, a Szlovák Köztársaságban, Szlovéniában és Svájcban. A Kínával 1997-ben történt újraegyesülés után a HKETO Berlin jött létre elsőként a hongkongi kormányzat tengerentúli képviseletei közül.

 

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.