Kormány: Reagálás Török Zsolt Sajtótájékoztatójára

Magyarország szempontjából elengedhetetlen volt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök részt vegyen a bukaresti európai néppárti kongresszuson, illetve a brüsszeli uniós csúcson – reagált a miniszterelnök sajtófőnöke a szocialisták hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

 

Török Zsolt, az MSZP szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arra szólított fel, hogy a kormánypárti politikusok fejezzék be a költekezést, a “dőzsölést”. A szóvivő kijelentette: Magyarországon négymillió ember él ma a létminimum alatt, és egyre többen vesztik el a megélhetésüket a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt. Kifogásolta a kormány költekezését, példaként említve, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek 13 millió forintért béreltek nemrégiben egy magánrepülőgépet, hogy odaérhessen egy bukaresti pártrendezvényről Brüsszelbe.

 

Havasi Bertalan az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy Orbán Viktor mindenkor Magyarország és a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt. A miniszterelnök sajtófőnöke hangsúlyozza: Magyarország szempontjából elengedhetetlen volt a miniszterelnök részvétele mind a bukaresti európai néppárti kongresszuson, mind a brüsszeli uniós csúcson.
Szavai szerint ha a kormányfő nem ment volna el ezekre a találkozókra, akkor könnyen Magyarország érdekeivel ellentétes döntések is születhettek volna, amelyek károkat okozhattak volna a magyar embereknek. A két eseményen való részvételt csak repülőgép-bérléssel lehetett megoldani – tette hozzá.

 

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.