Példás összefogás fogyatékkal élő gyermekekért

A Kézen Fogva Alapítvány nemrég adománygyűjtési kampányba kezdett. Céljuk, hogy megfelelő eszközökkel tudják támogatni a fogyatékos gyerekeket nevelő családokat

 

Egy napnyi segítség, egy mosollyal több, anyával egy kicsit több eltöltött idő. A legtöbb ember számára ezek nem különleges kérések. Azonban vannak olyan családok, akiknek a biztonság érzése mellett ezekre lenne a legnagyobb szükségük, és talán ezekhez jutnak hozzá a legkevésbé.

 

Ma Magyarországon több tízezer fogyatékos gyermek él intézetben vagy otthoni környezetben.

Állapotuktól függően igénylik a gondoskodást. Ki épphogy csak többet, vagy másként mint egészséges társaik, másoknak viszont folyamatos, huszonnégy órás szakgondozásban kellene részesülniük. Az elmúlt évek azonban azt bizonyítják, hogy sokszor nem kapnak annyi és olyan megfelelő támogatást, mely által könnyebben tudnának boldogulni a mindennapokban.

 

A Kézen Fogva Alapítvány évek óta azon dolgozik, hogy a különböző szakmai szervezetek segítségei megfelelő helyekre juthassanak el. Rengeteg energiát fektetnek abba, hogy nagyszabású közvélemény- formáló kampányaiknak kézzelfogható, a hétköznapokban is érezhető hatása legyen.

 

Ezek a kampányok arra hivatottak, hogy a társadalmat minél elfogadóbbá tegyék a fogyatékkal élő emberek irányába. Segítsék társadalomba való beilleszkedésüket, hogy lehetőséget kapjanak a teljes életre. Célja, hogy a munkaerőpiacon esélyt kapjanak, elkerülhessék a szégyenkezést és állapotukhoz mérten minél önállóbb életet élhessenek.

 

A világ színes elnevezésű kampány is ennek érdekében jött létre. Ismert embereket kértek fel, hogy osszanak meg gondolatokat, melyek egy-egy pólóra kerültek. Később a Fogadd el, Fogadj el közvélemény-formáló rendezvény keretein belül járták az országot. Ezáltal több mindenkihez jutottak el az üzenetek, újabb gondolatokat ébresztve.

 

Ezek a pólók most árverésre kerülnek, melynek bevételét az alapítvány a fogyatékos gyermekeket nevelő családok megsegítésére fordítja. Az online árverés 2012. október 16-tól-26-ig tart a      www.kezenfogva.hu oldalon.

 

Most rajtunk áll, hogy teszünk-e egy következő lépést. Éljünk a lehetőséggel, és segítsünk!

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.