Budaörsön is Uniós támogatásból képezik a látássérültek mentorait

 Csaknem 75 millió forint uniós támogatást nyert a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) mentorképzésre, illetve foglalkoztatásra – tájékoztatta a projekt szakmai vezetője pénteken az MTI-t.

 

Németh Orsolya, a VGYKE alelnöke elmondta, hogy egyelőre a vak és gyengén látó, illetve más munkapiaci hátránnyal küzdő (például 25 év alatti pályakezdő vagy 50 év feletti munkanélküli) emberek pályázatait várják, közülük harmincan a későbbiekben nyolc hónapos képzésen vesznek részt. A felhívást hét budapesti önkormányzathoz, valamint Budaörsre, Ceglédre, Dabasra, Gödöllőre, Pilisvörösvárra, Vácra, Szentendrére, Ráckevére és Veresegyházra közvetlenül is eljuttatták, ugyanis a régióban ezeken a helyeken kezdik majd meg közösségépítő munkájukat a képzett mentorok.
A sikeres pályázók közösségépítés, rendezvényszervezés, illetve projektmenedzselés szakirányon tanulhatnak jövő év júniusáig, majd a végzősök közül 18-nak teljes vagy részmunkaidőben állást is biztosít az egyesület – közölte Németh Orsolya.
A képzett mentorok fő feladata a régióban élő vakok és gyengén látók felkutatása, önsegítő közösségeik létrehozása lesz oly módon, hogy egészséges embereket is bevonjanak – tette hozzá a projekt vezetője.
A régióban mintegy nyolcezer látássérült él; az egyesület tapasztalatai szerint még saját lakókörnyezetükben is gyakran elszigetelten, rossz mentális állapotban, nehéz anyagi körülmények között – mondta el Németh Orsolya.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.