Festékpatronokkal lőttek Dzsudzsákékra a Dinamo szurkolói

Festékpatronokkal lőttek a magyar válogatott Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva labdarúgócsapatának játékosaira és stábtagjaira pénteken.

 

A Ria Novosztyi állami hírügynökség a fővárosi együttes 21 esztendős futballistáját, Alan Gatagovot szólaltatta meg, aki elmondta, a péntek esti edzés közben csuklyás szurkolók egy csoportja lőtt rájuk festékpatronokkal.

 

“Erre nincsenek szavak” – nyilatkozta Gatagov. “Mit kellene tennünk? Mindannyian szerződtessünk személyi testőröket? Sokunkat eltaláltak, bár azt nem tudom pontosan, hogy mivel lőttek ránk, talán festékpatronok voltak. Hitvány cselekedet volt, gyorsan eltűntek. A drukkereknek támogatniuk kellene minket, nem pedig ilyesmit tenniük.”
Néhány szimpatizáns szórólapokat dobott a pályára, amelyeken közvetlenül a gárda külföldi játékosainak címzett fenyegetés volt olvasható:
“Ha a klub és az edzők képtelenek motiválni titeket, higgyetek nekünk, mi megtesszük helyettük. Mi vagyunk a szurkolók, és a mi módszereink egy kicsit komolyabbak.”
A Dinamo története legrosszabb szezonkezdetét produkálta, s 11 forduló után a 16 csapatos bajnokság – osztályozót jelentő – 13. helyén áll. A fővárosi együttes vasárnap az újonc Mordovia Szaranszk vendége lesz.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.