Fejleszt és új terméket gyárt a sátoraljaújhelyi Continental zrt.

Gépbeszerzés és infrastruktúrafejlesztés is megvalósult annak az 1,2 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően, amelyet a sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt.-nél hajtottak végre az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően, és amely lehetővé teszi egy új termék bevezetését a társaságnál.

 

A cég 256,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv egyik pályázatán 2011 márciusában a beruházáshoz – emlékeztetett közleményében a társaság.

A beruházás több eleme egy új technológia bevezetését és egy jó minőségű, új, piacképes termék megjelenését jelenti. A fejlesztések egyebek mellett azért váltak szükségessé, mert a dohánytermékek jövedéki szabályozásával és adóztatásával kapcsolatos uniós rendelkezések 2011 januárjától új helyzetet teremtettek. A cég egyik vezérterméknek számító, dohányfóliával burkolt szivarka ugyanis kikerül az eddigi kategóriájából – Németországot és Magyarországot kivéve, ahol 2014. december 31-ig a jelenlegi szabályok maradnak érvényben -, emiatt az értékesítése tavaly januártól az Európai Unióban ellehetetlenült. A piacok megtartása érdekében a természetes dohánylevéllel burkolt szivarka gyártásába kezdtek Sátoraljaújhelyen.

A 120 éves épület és a gyártási terület jelentős infrastruktúrafejlesztésre szorult. Kicserélték a villamoshálózatot, felújították a szociális helyiségeket és az épületgépészeti berendezéseket is, továbbá bevezették a Continental Dohányipari Zrt.-re szabott vállalatirányítási rendszert is.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.