Csapataink az európai kézilabdakupákban – Megtört a “spanyol átok”

Története egyik legszebb eredményét érte el vasárnap Spanyolországban az MKB Veszprém, amely az Atlético Madrid otthonában nyert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája legutóbbi fordulójában.

A magyar együttes ezt megelőzően a tavasszal BL-finalista Madrid – illetve jogelődje, a Ciudad Real – otthonából a legjobb esetben is ötgólos vereséggel utazott haza a legrangosabb kupában.

“Döntő jelentőségű volt, hogy mindkét félidőben akadt egy jó negyedórás periódusunk. Mirko Alilovicnak az utolsó percekben nagyon fontos védései voltak. Fontos két pontot szereztünk” – mondta a veszprémiek spanyol edzője, Antonio Carlos Ortega.

A találkozó hőse Nagy László volt, aki túl azon, hogy tíz gólt dobott, az utolsó két percben támadásban és védekezésben is kimagaslóan játszott. Az európai szövetség és a BL honlapja is címben emeli ki Nagy teljesítményét, miszerint ő “lopta el a show-t” Madridban.

A siker révén a Veszprém számára elérhető közelségbe került az, hogy kedvező helyzetben – az első vagy a második helyen – zárjon csoportjában. Csütörtökön a címvédő Kiel lesz a vendég.

A másik magyar gárda, a Pick Szeged ugyanakkor története kilencedik olyan BL-meccsét is elveszítette, amikor német ellenfele volt. Vasárnap az előző kiírásban negyedik Füchse Berlin remek második félidőbeli teljesítményével 29-22-re nyert a Tisza-partján. Skaliczki László együttese várhatóan a Croatia Zagrebbel, a Schaffhausennel és a Dinamo Minszkkel csatázik a továbbjutásért. A horvátok nyertek három góllal a Szeged ellen, amelytől a svájciak kikaptak eggyel, és csütörtökön a fehérorosz fővárosban “lesz jelenése” a Picknek.

A női BL-ben mindkét magyar érdekelt értékes győzelemmel nyitott. Az előző idényben döntős Győri Audi ETO KC – helyenként akadozó játékkal, de remek védekezéssel – 24-19-re verte a horvát Koprivnicát, míg az utóbbi két KEK-sorozatban első FTC-Rail Cargo Hungaria valósággal legázolta (37-21) az orosz Dinamo Volgográdot saját csarnokában. Az erőviszony alapján a két zöld-fehér együttesnek ott lesz a helye a nyolcas középdöntőben.

A férfi EHF Kupában a Balatonfüred Újvidéken, a Tatabánya-Grundfos pedig otthon a norvég Elverumtól kapott ki egyaránt négy góllal, így gyakorlatilag csak előbbinek van esélye a 32 közé jutásra.

A női EHF Kupában az ÉTV-Érd kétszer is legyőzte a hétvégén a vendég fehérorosz Gorodnyicsankát, s a 32 között a francia Metz együttesével találkozhat.

A magyar érdekeltségű BL-csoportok állása:
 

férfiak, a 3. forduló után:

B csoport:

1. THW Kiel (német) 6 pont (110-75), 2. MKB Veszprém 6 (96-75), 3. Atlético Madrid (spanyol) 2 (81-81), 4. Celje (szlovén) 2 (75-85), 5. Sävehof (svéd) 2 (94-105), 6. Contanta (román) 0

D csoport:

1. Barcelona (spanyol) 6 pont, 2. Füchse Berlin (német) 4, 3. Croatia Zagreb (horvát) 3, 4. Pick Szeged 2 (79-88), 5. Schaffhausen (svájci) 2 (80-90), 6. Dinamo Minszk (fehérérosz) 1

 

nők, az 1. forduló után:

B csoport:

1. Győri Audi ETO KC 2 (24-19), 2. Krim Ljubljana (szlovén) 2 (28-27), 3. Jolidon Cluj (román) 0 (27-28), 4. Koprivnica (horvát) 0 (19-24)

C csoport:

1. FTC-Rail Cargo Hungaria 2 (37-21), 2. Larvik (norvég) 2 (39-31), 3. Sävehof (svéd) 0 (31-39), 4. Dinamo Volgograd (orosz) 0 (21-37)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.