A jubiláló Hajnal gólja három pontot ért az észtek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott Hajnal Tamásnak a második félidő elején szerzett góljával 1-0-ra nyert az észt csapat vendégeként a 2014-es brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatának pénteki játéknapján.

 

A magyar válogatott – amely így hat ponttal a százszázalékos hollandok és románok mögött a harmadik helyen áll a csoportban – kedden a románoktól hazai pályán vereséget szenvedő török csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.
Vb-selejtező, D csoport:
Észtország-Magyarország 0-1 (0-0)
———————————
Tallinn, 3500 néző, v.: Liran Liani (izraeli)
gólszerző: Hajnal (47.)
sárga lap: Rähn (7.), Vassiljev (32.), illetve Dzsudzsák (32.), Szalai (37.), Juhász (65.)
Észtország:
———–
Sergei Pareiko – Tihhon Sisov, Taavi Rähn, Igor Morozov, Dmitri Kruglov – Sander Puri (Sergei Mosnikov, 69.), Andres Oper, Tarmo Kink (Martin Vunk, 87.), Joel Lindpere – Henrik Ojamaa (Ats Purje, 52.), Konstantin Vassiljev
Magyarország:
————-
Bogdán Ádám – Varga József, Juhász Roland, Mészáros Norbert, Kádár Tamás – Korcsmár Zsolt (Elek Ákos, 61.) – Koltai Tamás (Gyurcsó Ádám, 84.), Gera Zoltán (Szabics Imre, 79.), Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám
Gyorsan vezetéshez juthatott volna a magyar csapat, Koltai azonban közvetlen közelről a kapu mellé fejelt. A mezőnyben ugyan fölényben futballozott Egervári Sándor csapata, de nagy helyzetet nem igazán tudott kidolgozni, míg az észtek a magyar védelem néhány apróbb megingását használhatták volna ki, ám a kapu előtt rendkívül határozatlanok voltak.

A fordulást követően szinte azonnal gólt szerzett a magyar együttes: az 50. válogatottságát ünneplő Hajnal egy szöglet után, a kipattanó labdát gyönyörűen tekerte a kapu jobb oldalába. A vezetés tudatában magabiztosabbá váltak a magyarok, és könnyen növelhették is volna az előnyüket, de Szalai lövését védte az észt kapus.

A folytatásban kissé visszahúzódott a magyar válogatott, az észtek támadásaiból viszont hiányzott a kreativitás. Az Egervári-csapat a hajrában néhány kontrával veszélyeztetett, ugyanakkor Oper a 87. percben elképesztő helyzetben hibázott. A végeredményt Szalai állíthatta volna be, de egy az egyben nem tudta kicselezni az észt kapust.

Egervári Sándor a mérkőzést követően az M1 közvetítésében elmondta, hogy egy rendkívül fegyelmezett észt csapatot sikerült legyőzni együttesének, amely több helyzetet is elpuskázott, ugyanakkor a védekezésre komoly energiákat fordított.

“Örömmel láttam, hogy az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Ezzel a győzelemmel versenyben tartottuk magunkat, és ez jó alapot biztosít a keddi összecsapásra.”

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.