Guinness-rekordok sorának lehetünk tanúi októberben Budaörsön

Budaörsön rendezik idén az  Impossibility Challenger – a Lehetetlen Kihívása – elnevezésű versenyt október 20-21-én. A viadal idén ünnepli harmincadik születésnapját, először Zürichben tartották meg 1982-ben.

 

A versengés célja minél több Guinness-rekord megdöntése. Olyan számokban születhetnek új csúcsok, mint a bowling golyós zsonglőrködés, a száz kilogrammos kőpörgetés nyak körül, a fülcimpás súlyemelés, valamint a kerékpáros magasugrás.

A program szervezői azt tudatták, hogy a rendezvényen részt vesz a világ legtöbb, 136 Guinness-rekordját felállító amerikai Ashrita Furman is.

“A megmérettetésre folyamatosan lehet pályázni, a versenyszámot a jelentkező maga határozhatja meg. A kétnapos esemény keretében Guinness Világrekord, országos vagy egyéni csúcs felállítására is van lehetőség” – közölte Csornay Kinga főszervező.

A kihívásra folyamatosan lehet pályázni. Guinness világrekord, országos rekord és egyéni rekord felállításával is lehet próbálkozni. A versenyszámot minden jelentkező saját maga határozhatja meg. Az extrém rekordok mellett – mint például bowling golyós zsonglőrködés –, olyan különleges számokban is születhet rekord, mint a 24 órás folyamatos hajvágás, festés a lehető leghosszabb ideig, vagy 12 órás folyamatos éneklés.

Csornay Kinga, szervező szerint a már korábban felállított rekordok is azt bizonyítják, hogy szükség van egy olyan eseményre, ahol korosztálytól független bárki kipróbálhatja magát. Itt bárki megmérettetheti magát olyan emberpróbáló helyzetekben, melyekben lehetősége van saját korlátainak túllépésére. Ezért is kapta a program a Lehetetlen Kihívás elnevezést. A küzdelemre egyénileg és csoportokban is lehet jelentkezni, a világ bármely pontjáról. Közülük többen vannak olyanok, akik már korábbi versenyeken állítottak fel valamilyen rekordot és ezt szeretnék felülmúlni. A szervezők szeretnék, ha minél több magyar rekordert is a nevezők között köszönthetnének. A rekorderek versenye egyébként, idén ünnepli harmincadik születésnapját, ezért nagy megtiszteltetés, hogy Magyarország rendezi a jubileumi rendezvényt. A versengésnek 2012. október 20-21-én a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola ad majd otthont.

További információ: +36/ 70 70 28 133

A belépés ingyenes!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.