Európa Liga – 3-0-ra győzött a Videoton

Megszerezte első győzelmét a labdarúgó Európa Liga csoportkörében a Videoton, amely hazai pályán 3-0-ra nyert csütörtökön a portugál Sporting Lisboa ellen a 2. fordulóban.

Az EL csoportkörében 200 ezer eurót ér a siker.

Paulo Sousa vezetőedző csapata győzelmével két kör után három pontjával a továbbjutó második helyen áll a G csoportban a két hete őt legyőző és ezúttal a svájci Basel otthonában 2-2-es döntetlent játszó belga Genk mögött.

A Videoton legközelebb, október 25-én a Baselt fogadja.
Európa Liga, 2. forduló:

Videoton FC-Sporting Lisboa (portugál) 3-0 (3-0)

————————————————
Sóstói Stadion, 12 500 néző, v.: Kristinn Jakobsson (izlandi)
gólszerzők: Vinicius (15.), Oliveira (21.), Nikolics (35.)
sárga lap: Nikolics (37.)
Videoton:
———
Bozovic – Brachi, Caneira, Vinicius, Stopira (Renato Neto, 90.) – Tóth B., Mitrovic – Walter Lee (Gyurcsó, 68.), Sándor, Oliveira – Nikolics (Torghelle, 78.)
Sporting Lisboa:
—————-
Rui Patricio – Rinaudo (Wolfswinkel, 30.), Rojo, Boulahrouz (Adrien Silva, 71.), Pranjic – Izmailov, Fernandes, Andre Martins, Jeffren Suárez – Labyad (Schaars, a szünetben), Viola
Utoljára 23 évvel ezelőtt szerepelt a Videoton FC európai kupasorozat főtábláján, így érthető, hogy az Európa Liga csoportkörének első hazai felvonásán teltház várta a csapatokat. A fehérváriak bátran kezdtek, nem látszott görcsösség a játékukon. Ráadásul az első húsz perc magyar szempontból álomszerűre sikeredett, hiszen előbb egy begyakorolt szögletfigurából Vinicius szerzett vezetést a Videotonnak, majd nem sokkal később egy mintaszerű kontratámadás végén Filipe Oliveira növelte a hazaiak előnyét.

Kétgólos vezetése tudatában Paulo Sousa csapata kissé visszahúzódott, a 18-szoros portugál bajnok Sporting védő helyett csatárt cserélt, irányított is néhány percig, de komolyabban nem veszélyeztette a hazai kaput. A Videoton azonban Nikolics góljával már igazi örömmámorba repítette a hazai szurkolókat.

Fordulás után a Sporting teljesen beszorította a magyar csapatot. Többnyire a bal oldalon vezették támadásaikat a lisszaboniak, és veszélyes akcióikból körbelőtték a hazai kaput, sőt, többször Bozovicnak kellett hárítania. A piros-kékek szervezetten védekeztek, s olykor-olykor gyors ellentámadással próbáltak megindulni, bár erre sok lehetőségük nem volt. A portugálok egyre elkeseredettebben támadtak, de még a 14 szöglet sem volt elegendő számukra a gólszerzéshez. A mérkőzés végén Stopira súlyos sérülése okozott némi keserűséget a hazai drukkereknek.

A Videoton FC a Genk otthonában elszenvedett vereség után megérdemelten aratott háromgólos győzelmet a Sporting Lisboa felett.

 

 

Ricky van Wolfswinkel (Sporting Lisboa, k), valamint Stopira (b) és Filipe Oliveira (j) a labdarúgó Euroliga csoportkörének 2. fordulójában játszott Videoton FC - Sporting Lisboa mérkőzésen, a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. október 4-én. A találkozót a székesfehérvári csapat 3-0-ra megnyerte. MTI Fotó: Illyés Tibor

A Videoton játékosai ünnepelnek a labdarúgó Euroliga csoportkörének 2. fordulójában játszott Videoton FC - Sporting Lisboa mérkőzés után a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. október 4-én. A találkozót a székesfehérvári csapat 3-0-ra megnyerte. MTI Fotó: Beliczay László

 

A Videoton csoportjának eredményei, programja és állása

 

A Videotont is felvonultató G csoport második, csütörtöki fordulójának eredményei a labdarúgó Európa Ligában:

Videoton FC-Sporting Lisboa (portugál) 3-0 (3-0)
————————————————
gól: Vinicius (15.), Oliveira (21.), Nikolics (35.)

Basel (svájci)-Genk (belga) 2-2 (0-2)
————————————-
gól: Streller (71., 84., előbbit 11-esből), illetve De Ceulaer (10.), Vossen (38.)

 

A csoport állása:
1. Genk               2   1   1   –   5-2   4 pont
2. Videoton FC        2   1   –   1   3-3   3
3. Basel              2   –   2   –   2-2   2
4. Sporting Lisboa    2   –   1   1   0-3   1

 

Korábbi eredmények:

1. forduló (szeptember 20.):
Genk-Videoton FC 3-0 (1-0)
Sporting Lisboa-Basel 0-0

 

A csoport további programja:

3. forduló (október 25.):
Videoton FC-Basel 19 ó
Genk-Sporting Lisboa 19 ó

4. forduló (november 8.):
Basel-Videoton FC 21:05 ó
Sporting Lisboa-Genk 21:05 ó

5. forduló (november 22.):
Videoton FC-Genk 19 ó
Basel-Sporting Lisboa 19 ó

6. forduló (december 6.):
Sporting Lisboa-Videoton FC 21:05 ó
Genk-Basel 21:05 ó

Viola Valentin (Sporting Lisboa), valamint Stopira és Mladen Bozsovics (Videoton) a labdarúgó Euroliga csoportkörének 2. fordulójában játszott Videoton FC - Sporting Lisboa mérkőzésen, a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. október 4-én. MTI Fotó: Beliczay László

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.