A teljes abortusztilalmat készítik elő a kormánypárti kijelentések az MSZP szerint

Az MSZP szerint Kövér László házelnök téved, amikor arról beszél, hogy a gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze. Az ilyen és hasonló kijelentések a teljes abortusztilalmat készítik elő – vélik a szocialisták.

 

Az Országgyűlés elnöke a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének pénteki nemzetközi konferenciáján, a Parlament felsőházi termében mondta azt, hogy a gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze, a gyermekvállalás pedig nemzetstratégiai kérdés. Kövér László Az élet ajándék című rendezvényen indokoltnak nevezte, hogy a gyermeknevelés költségeihez adókedvezménnyel vagy családi pótlékkal járuljon hozzá az állam, a gyermekeket nevelők ugyanis – érvelt – a közösségtől vesznek át terheket a jövő érdekében.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja és Kormos Kata szóvivő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében erre reagálva azt írta, Kövér László “csúnyán lebukott”. Az Országgyűlés elnöke hogyan képzeli, hogy bármilyen demokratikus hatalom megmondja a családoknak, hány gyermeket hozzanak, vagy ne hozzanak a világra? – kérdezték.

Szerintük ez a hozzáállás nem egy demokrácia iránt elkötelezett ember értékrendjét rajzolja ki, “hanem egy akarnokét”. Úgy látják, a Fidesz célja, hogy mindenáron növelje a csökkenő magyar népességet, “ez azonban nem úgy megy, mint ahogy Kövér, Soltész, Harrach, vagy Varga urak elképzelik”; “a nő nem egy szülőgép, a család nem egy gyermekgyár, amit a központi hatalom kapcsolója irányít”.

Az MSZP úgy véli, hogy ezek a kijelentések a teljes abortusztilalom bevezetését készítik elő. Jelezték, ez ellen minden eszközzel fel kívánnak lépni, ezért garanciát várnak a kormánytól arra, hogy nem lesz változás a jelenlegi abortuszszabályozásban.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.