Egyedülállóan biztonságos kerékpártároló épül Budaörsön

Budaörs, 2012. szeptember 18. (Budaörsi Infó) – Európában is egyedülálló biztonságot nyújtó kerékpártároló épül Budaörsön. A tárolót a helyiek egy speciális kártya igénybevételével ingyenesen használhatják.

 

Budaörs Város Önkormányzata  nemrég  megnyerte az Európai Unió Program keretén belül hirdetett „Bicy” elnevezésű pályázatot. A város jelenleg, hét európai ország tíz városával együtt dolgozik a projekten. Cél a városi közlekedés fejlesztése, előtérbe helyezve a kerékpározást, élhetőbb, egészségesebb környezetet biztosítva minden lakos számára.

A kerékpározás feltételeinek szélesedésével, egyre fontosabbá válik a megfelelő biztonság megteremtése is.
A program a városi kerékpártároló megépítésén túl, a hozzá tartozó lopást gátló védelmi rendszer telepítését is támogatja. Budaörs a „Bicy”elnevezésű projektre mintegy 175 ezer eurót költhet. Az önkormányzat úgy döntött, hogy egy olyan tároló építését vállalja, amely hazánkban egyedülálló. A beruházás az uniós forrás egy részéből valósul meg.

A budaörsi  lakótelep buszvégállomásánál épülő szerkezet tizenhat bicikli számára nyújt majd védelmet. Az automata tároló elektronikai és mechanikai védelemmel lesz ellátva. Ezenfelül folyamatos videó-kontroll valósul meg. Nyolc kétkerekű fér el belül, nyolcat pedig kívülről lehet a tárolóhoz láncolni.

A kivitelező cég már megegyezett három hazai mobilszolgáltatóval, hogy a biciklik parkolási díját a gépjárműveknél már megszokott módon, mobilon lehessen kifizetni. A tárolót a budaörsi lakosok egy speciális kártya igénybevételével ingyen használhatják.

Az önkormányzat bízik benne, hogy az új lehetőséget használva, ezentúl még több biciklis közlekedik majd az utakon, a kocsikat otthon hagyva.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.