Éjfél után költözhettek vissza a csatornarobbánas miatt kitelepítettek Érden

Éjfél után nem sokkal visszatérhetett otthonába az a száz érdi ember, akit a Bagoly és a Harkály utca csatornarendszerének kisebb robbanása miatt költöztettek ki, és helyeztek el ideiglenes szálláson – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főügyelete vasárnap reggel az MTI-vel.

 

A Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettesének korábbi tájékoztatása szerint a robbanás amiatt következhetett be, hogy rágcsálóirtásból származó maradékgáz került a csatornarendszerbe. Senki sem sérült meg, de biztonsági okokból 48 épületből száz lakót kiköltöztettek. Befogadóhelyként az érdi katasztrófavédelmi kirendeltséget nyitották meg számukra.

A csatornák átszellőztetését, átmosását azonnal megkezdték; a családi házas övezet érintett részében folyamatosan mérték a gázkoncentrációt.

Az OKF főügyeletének vasárnapi közlése szerint a csatornarendszerben lévő anyagot lúgosítással semlegesítették, a csatornákat átmosták, megszüntetve a robbanásveszélyt, ezt követően költözhettek vissza otthonukba a lakók.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.