Olimpia 2012 – Cseh László bronzérmes 200 m vegyesen, Takács és Pulai kiesett

Cseh László bronzérmet nyert 200 méteres vegyesúszásban csütörtökön a londoni olimpián.

 

A szám pekingi ezüstérmese 1:56.22 perccel csapott a célba a két amerikai szupersztár, Michael Phelps és Ryan Lochte mögött. Közülük előbbi, aki minden idők legeredményesebb olimpikonja, pályafutása 16. aranyát és 20. érmét nyerte az ötkarikás játékokon. Phelps egyúttal az első férfi úszó, akinek egymást követő három olimpián sikerült ugyanabban a számban diadalmaskodnia.

Cseh pillangón jól tartotta magát, majd háton és mellen nagyon megnőtt közte és az élen haladó amerikaiak között a különbség, de még a harmadik helyen tempózó brazil Pereirától is egy testhosszal le volt maradva, azonban gyorson utóbbit lehajrázva megszerezte a bronzérmet.

A 26 éves magyar úszó ötödször állhatott dobogóra olimpián: a 2004-es athéni játékokon 400 m vegyesen harmadik lett, a 2008-as pekingi olimpián 200 és 400 m vegyes mellett 200 m pillangón is ezüstöt nyert.

Az esti programban érdekelt másik két magyar nem járt szerencsével az elődöntőben: Takács Krisztián 12. lett 50 m gyorson, míg Pulai Bence a 14. helyen zárt 100 m pillangóm.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.